Mercurius BBC fusioneert met Sint Jan Basket en legt de lat hoger

In 2013 gingen Sint Jan Basket Antwerpen en Mercurius BBC Berchem een samenwerking aan op het vlak van jeugdwerking. Dankzij het onderlinge vertrouwen en respect groeiden beide clubs naar een volledige fusie, waarbij Sint Jan Basket vandaag volledig opgaat in Mercurius BBC. Deze fusie laat Mercurius toe om verder te groeien en de ambities te verhogen voor de komende seizoenen.

Met de hulp van haar huidige, zeer ervaren damescoach Ronny Cobbaut heeft ze een doelgericht sportief plan uitgestippeld waarbij de dames-/meisjeswerking extra in de verf wordt gezet. Op korte termijn wil Mercurius met haar Senior Dames A team doorstoten naar de hoogste klasse van het damesbasket. Op die manier wil de club de leegte aan damesbasket op het hoogste niveau in Antwerpen opvullen. Momenteel wordt hard gewerkt aan de samenstelling van het team voor het nieuwe seizoen. De komende weken worden nog proeftrainingen voorzien voor geïnteresseerde speelsters.

Mercurius staat bekend om haar grote jeugdwerking (19 ploegen) en wil deze troef de komende jaren blijven uitspelen. Volgend seizoen zal Vincent Lenaerts als jeugdcoördinator aan het hoofd staan van het coaching team. De club legt de lat graag nog wat hoger en trok met Steve Cornelis een ambitieuze en bekende coach aan voor haar landelijke miniemen jongens. Mercurius wil op die manier de doorstroming van de eigen jeugd naar de senior ploegen, zowel Heren als Dames, verder stroomlijnen. Voorzitter Jim is dan ook ook heel blij om Steve Cornelis bij Mercurius welkom te mogen heten. “Met Steve halen we een coach binnen die past binnen ons toegenomen ambitieniveau. We zoeken trouwens nog enkele coaches om onze trainersstaf voor volgend seizoen rond te krijgen. Coaches die zich kunnen vinden in onze ambities, mogen zich melden.”

 

Bron: mercuriusbbc.be

Foto: mercuriusbbc.be