A_ArchiefG-sportHockeysportnieuws

Media alert: Red Lions trainen samen met atleten van Special Olympics Belgium

Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, lanceerde twee maanden geleden hun #DareToSponsor-campagne waarbij de bedrijfswereld werd uitgedaagd om de SOB-atleten te sponsoren. Onder andere Aquarius reageerde positief en organiseerde samen met de Koninklijke Belgische Hockey Bond en het nationale hockeyteam een Unified-evenement in Sint-Agatha-Berchem.

Niet alleen topsporters verdienen het om gesponsord te worden door de grote bedrijven, ook de Special Olympics-atleten hebben recht op hun plaatsje te midden van al deze sponsordeals. Dat was de gedachtegang van de Olympische organisatie toen ze op 26 maart hun nieuwe nationale #DareToSponsor-campagne lanceerde. Nog geen dag later bevestigde Aquarius al zich in te zetten voor de atleten met een verstandelijke beperking. Zo zorgt Aquarius voor de nodige materialen en hydratatie, én stuurden ze vorige maand 16 vrijwilligers om te helpen tijdens de Nationale Spelen.

Vandaag organiseerde Aquarius samen met de Koninklijke Belgische Hockey Bond een Unified-moment. 4 Red Lions (Nicolas de Kerpel, Augustin Meurmans, Felix De Nayer, Tom Boon) hielden elk een trainingssessie samen met 12 atleten met een verstandelijke beperking. Daarna speelden ze een korte Unified-match om hen voor te bereiden op de volgende Nationale Spelen van Special Olympics Belgium tijdens het Hemelvaartweekend in 2019. Zo werd er op het hockeyveld ervaring en kennis uitgewisseld tussen de atleten en werd er nog maar eens aangetoond dat er meer ruimte en aandacht is voor atleten met een verstandelijke beperking. “Aquarius en de nationale Belgische hockey teams staan helemaal achter de missie van Special Olympics om iedereen – en dus ook sporters met een verstandelijke beperking – samen te brengen door middel van sport. We zijn dan ook heel trots en enthousiast om de ‘Dare to Sponsor’ uitdaging van Special Olympics Belgium mee tot uitvoering te brengen”, zegt Ben Bijnens, Country Director Coca-Cola Services.

De Red Lions waren erg enthousiast om samen met de atleten van SOB te spelen “Ik heb me echt geamuseerd vandaag.” vertelt Tom Boon. “Ook was ik erg positief verrast door het spelniveau van de atleten. Dit evenement is zeker voor herhaling vatbaar.” Voor de atleten van Special Olympics Belgium en het aanwezige G-hockeyteam was het zeker al een onvergetelijke dag. “Het is echt een droom die uitkomt om samen met de Red Lions op het veld te staan en met hen te kunnen trainen. Ik heb enorm blij dat Aquarius in ons gelooft, en deze dag heeft mogelijk gemaakt!” zegt Nicolas (22) uit Ukkel.

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met: Wavemakers PR & Communications, Astrid De Paep, astrid@wavemakers.eu,  +32 (0)476 58 02 74.

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be