Media alert: P&G steunt 500 atleten Special Olympics Belgium

Kick-off sportevent nieuwe campagne #DareToSponsor met bekende atleten

Woensdag 28 maart 2018 — Oudergem – Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, lanceerde eergisteren zijn gloednieuwe nationale Dare To Sponsor-campagne waarbij de bedrijfswereld werd uitgedaagd om de SOB-atleten te sponsoren. In het kader hiervan organiseerde Procter & Gamble (P&G) samen met Special Olympics Belgium vandaag in de rayons van de Carrefour te Oudergem een Unified-basketbalevenement in aanwezigheid van enkele bekende ambassadeurs en Belgian Lions om een eerste sponsoractie voor maar liefst 500 atleten af te trappen.

We hebben vrijwel meteen op de video van Special Olympics gereageerd”, vertelt Caroline Thomaes, Benelux Country Director bij Procter & Gamble. “Want net zoals hen streeft ook P&G naar meer sociale inclusie. Met onze merken, producten en klanten doorbreken we niet alleen het taboe maar maken we echt een verschil door 500 atleten te helpen om hun Olympische droom te realiseren. P&G geeft zo als eerste het voorbeeld. We zijn enorm blij dat andere organisaties in België hebben aangegeven dit te willen volgen.”

P&G start samen met zijn retailpartners een grootschalige winkelactie om maar liefst 500 atleten een jaar lang te ondersteunen zodat ze zorgeloos kunnen trainen om hun sportieve droom te verwezenlijken. Om de lancering hiervan onder de aandacht te brengen, vond er vandaag een spannend Unified-basketbalevenement plaats in aanwezigheid van 5 Special Olympics-atleten uit de provincie Luik. Samen met bekende topsporters en ambassadeurs zoals de Belgian Lions Jean Salumu, Jean-Marc Mwema, Hans Vanwijn en Ismael Bako, Tia Hellebaut en Tomas Van Den Spiegel demonstreerden ze dat samen sporten echt overal kan.

Het Unified-basketbalevenement startte in de rayons van de Carrefour te Oudergem met een opwarmingssessie die werd opgevolgd door een Unified-basketbalmatch. Al snel werd duidelijk dat de Special Olympics-atleten niet te onderschatten zijn in hun sportdiscipline. Voor SOB-atleet Mathieu Delrez (25) uit Luik was het zelfs de tweede keer dat hij met de Belgian Lions samen op het veld stond. Hij sluit af door te zeggen: “Ik had nooit durven hopen om met de Belgian Lions in één team te zitten. Samen met de andere SOB-atleten en -ambassadeurs hebben we er een topdag op zitten dankzij P&G. Ik hoop dat nog meer bedrijven hun goede voorbeeld zullen volgen en dat iedereen ziet dat wij goud waard zijn!”

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met: Wavemakers PR & Communications, Elke De Mayer, elke@wavemakers.eu,  +32 (0)485 75 28 66.

Over Special Olympics
Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.special-olympics.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Tekst: sidk.be
Foto’s: wavemakers.be