Media alert – European open 2018: Dick Norman aan het hoofd van derde editie

Dick Norman wordt de nieuwe toernooidirecteur van de derde editie van de European Open. Dat maakt Kristoff Puelinckx, CEO van toernooi-eigenaar Tennium, vandaag bekend. Samen met zijn echtgenote Ilse Van Parys staat ex-tennisser ‘Big Dick’ voortaan aan het roer van dit prestigieuze ATP-toernooi dat deel uitmaakt van de 250 Series.

Ervaren tandem

Met toernooidirecteur Dick Norman en event director Ilse Van Parys haalt Tennium een ervaren duo in huis voor de derde editie van de European Open. Vier jaar lang (van 2006 tot 2009) organiseerde het koppel de AXA Belgian Masters, wat met de top acht van het Belgische spelersveld toen zowat het officieuze Belgische Kampioenschap was. Dick Norman: “We keren als het ware terug naar de roots. Ilse en ik zijn alvast supergemotiveerd om van ons eerste ATP-toernooi een succes te maken.”

Dat nu ook voor de European Open een ex-tennisser wordt gekozen, is geen toeval. Dick Norman: “Het is een trend die je in steeds meer landen ziet. Richard Krajicek op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam is maar één voorbeeld. Mijn ervaring op én naast het tennisterrein zal hier goed ingezet worden.

Frisse wind

Hun jarenlange ervaring met het organiseren van tennistoernooien, -vakanties en clinics zal Norman en Van Parys goed van pas komen. Ilse Van Parys: “Het belang van zo’n ATP-toernooi in ons land is niet te onderschatten voor de populariteit van het Belgische tennis. Meer dan ooit willen we daarom van de European Open een heuse belevenis maken, met een coole fanzone, een party en entertainment rond het toernooi. Bovendien gaan we de komende tijd heel actief promotie voeren voor de European Open, onder andere naar verschillende tennisclubs in ons land.”

European Open 2018

Uiteraard staat ook het sportieve spektakel centraal op de European Open. Kristoff Puelinckx: “Naast het zoeken van de meest geschikte toernooidirecteur en partners werken we al een hele tijd keihard aan de affiche. De contacten zijn veelbelovend, en we maken ons sterk dat we half mei de eerste namen voor de European Open 2018 kunnen bekendmaken.

De European Open vindt dit jaar plaats van 14 tot 21 oktober in de Lotto Arena in Antwerpen. Traditiegetrouw brengt het toernooi ook dit jaar enkele van de beste tennisspelers van de wereld en België samen. Het evenement is een initiatief van Tennium, een internationaal bedrijf dat actief is in de tenniswereld en werd opgericht door Gentenaar Kristoff Puelinckx in samenwerking met de Franse ex-speler Sébastien Grosjean, winnaar van de Davis Cup voor de Franse ploeg in 2001.

Geen onbekende

Kersvers toernooidirecteur Dick Norman is geen onbekende in het Belgische tennis. De ‘Waregemse reus’ werd in 1995 bekend bij het grote publiek toen hij zich tegen alle verwachtingen in plaatste voor de achtste finales van Wimbledon. Hij bouwde een prachtige carrière uit in het dubbelspel en haalde zo in 2010 zelfs de top 10 van de wereld. Norman nam in juni 2013 afscheid van het professionele tennis tijdens het toernooi van Rosmalen. Sindsdien is hij als coach, commentator en vooral organisator van toernooien, clinics en vakanties actief in het tennis.

 

Tekst: Elke Wavemakers
Foto: Elke Wavemakers (Dick Norman & Ilse Van Parys)

 

Pin It on Pinterest