Mechelse Waterski Klub twee weekends na elkaar gastheer voor Belgische top

MECHELEN – Het waterskiseizoen is ondertussen al een tijdje bezig. In Mechelen is er deze maand niet alleen de MWK Cup maar dit jaar ook, na lange tijd, het Belgisch Kampioenschap klassiek waterski.

De Senior Slalom Special &-MWK Cup vindt dit jaar niet in september zal plaats maar wel van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus. Op vrijdag wordt vanaf 16 uur de Senior Slalom Special gehouden. Op zaterdag en zondag volgen meerdere rondes in het slalom skiën, figuur-skiën en schansspringen vanaf 9 uur. Men sluit het weekend af met een finale en Head-to-Head slalom special, eveneens vanaf 9 uur.

De wedstrijden werden vervroegd omdat de Mechelse Waterski Klub alle Belgische klassieke waterskiërs uitnodigt voor het Belgisch Kampioenschap op zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Skiërs kunnen dus twee weekends na elkaar komen wedstrijd-skiën in Mechelen. Waterski atleten gaan de strijd aan voor het podium op de slalom aan elfmeter, extreme figuren en flips en andere tricks of sprongen van 50 meter over de schans. Ook hier begint de competitie telkens om 9 uur.

Alles vindt plaats in de Competitiezone op de kleine dijk. Toeschouwers geven op de GPS ‘Battenbroek 1’in. Er mag alleen worden geparkeerd in de aangegeven zones. De dijk moet vrij blijven. Er zal bewegwijzering worden voorzien vanaf de afslag op de Koning Albertstraat. (EM)

Pin It on Pinterest