Marieke Vervoort stelt haar boek voor op boekenbeurs

Vorig jaar nam paralympische atlete Marieke Vervoort in Rio afscheid van haar sport met nog een zilveren en een bronzen medaille. Dit najaar bracht ze haar derde boek uit , met de titel “De keerzijde van de medaille”. Daarin vertelt ze ronduit, aan de hand van een dagboek, dat het niet altijd even gemakkelijk is … Het boek geeft een inzicht van het dagelijkse leven, met zijn ups en downs.

Het nieuwe boek is o.a.verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel en bij de uitgever via www.willemsuitgevers.com  .de prijs is 25 maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond. In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld.

Met die beslissing haalde ze tijdens de Paralympics in Rio (2016) de wereldpers. Haar zilveren medaille bleek inderdaad een droevige keerzijde te hebben.
In dit boek schrijft Marieke Vervoort haar eigen levensverhaal.

Karel Michiels weeft de dagboek-fragmenten aan elkaar met spannende wedstrijdverslagen en relevante commen-taren. Met deze volwaardige biografie heeft Wielemie alweer een droom waargemaakt.

Korte omschrijving van het boek …

Marieke ‘Wielemie’ Vervoort heeft in haar leven meer dromen verwezenlijkt dan de meeste topsporters ooit voor mogelijk zouden houden. Olympisch goud, wereldrecords, de Iron Man op Hawaï, Belgisch, Europees en wereldkampioen…
Ze werd omringd door een uniek team van trainers, dokters, verzorgers, sponsors en vrienden die er alles aan deden om haar in de best mogelijke omstandigheden te laten presteren. Ze gaf lezingen en seminaries en toonde zich een waardige ambassadeur van haar sport in talloze interviews en documentaires. Marieke Vervoort was een van de succesvolste en inspirerendste sporters die België ooit gekend heeft, met een palmares dat ook internationaal veel weerklank heeft gekregen.


De keerzijde van de medaille is dat Marieke een progressieve spierziekte heeft en nu al vijftien jaar in een rolstoel zit. Dat ze vaak ondraaglijke pijnen lijdt en maandenlang in het ziekenhuis heeft gelegen. Dat er een medicijnpomp in haar lichaam zit en dat ze niet zonder Zenn kan, haar lieve hulphond. In samenspraak met professor Wim Distelmans heeft Marieke jaren geleden al een euthanasieverklaring opgesteld. Met die beslissing haalde ze tijdens de Paralympics in Rio (2016) de wereldpers. Haar zilveren medaille bleek inderdaad een droevige keerzijde te hebben.

 

In dit boek schrijft Marieke Vervoort haar eigen levensverhaal. Karel Michiels weeft de dagboekfragmenten aan elkaar met spannende wedstrijdverslagen en relevante commentaren.

Met deze volwaardige biografie heeft Wielemie alweer een droom waargemaakt.

Verslag Eddy Peeters