Marathon Gent

Op 28 oktober 2018 had de marathon van Gent plaats. De start van de marathon was voorzien om 9:00. Omdat de seingevers niet op hun plaats stonden moest de start een uur uitgesteld worden. Voor de marathon zijn 7 Pacers voorzien. Men voorziet dat de snelste lopers na 2u59 terug aan de sporthall staan. Er is een pater voor 3u15, 3u30, 3u45, 3u59, 4u15. De laatste zouden 4u59 lopen over het traject van 42 km.

Na een goede opwarming geeft schepen Rudy Coddens het startschot voor de marathon. Een uur later gaat de 10 km van start, onder het toeziend oog van marathonloper Bachir Abdi.

Daarna is er de start van de 5 km wandelen. Burgemeester Daniël Termont geeft het startsein en wandelt dan ook mee. Deze wandeling wordt geleid door de “intensieve zorg UZ Gent”. Zij organiseren allerlei activiteiten voor de patiënten van de intensieve zorgen maar ook voor hun netwerk. Ondertussen komen de lopers van de 10 km binnen. Daarna zijn de marathonloper aan het binnen lopen.

In de namiddag komt Wim Soetaert live zingen om de kids en de juniorkids op te warmen. Zij lopen respectievelijk de 1,3km en de 2,6 km.
Het was een zonnige maar koude dag. Ideaal weer voor de lopers.

Reportage: Joëlle Verbeeck