Laurens en Diether Sweeck worden vanaf zondag ploegmaats van Daan Soete

De tweelingbroers Laurens en Diether Sweeck (24) versterken het Pauwels Sauzen-Vastgoedservice Cycling Team. De twee debuteren nu zondag in hun nieuwe outfit tijdens de GP Maarten Wynants in Houthalen, de eerste wegwedstrijd van de ploeg in de opbouw naar het nieuwe veldritseizoen.

Na Loes Sels, Daan Soete, Braam en Tim Merlier (deze laatste vanaf 1 januari 2019), de broers Toon en Victor Vandebosch en Lander Loockx heeft Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zich nog eens geroerd op de transfermarkt. Niemand minder dan Laurens Sweeck en zijn tweelingbroer Diether komen het team versterken.

Teammanager Geert Vanhoof: ‘Ik denk dat het duidelijk is dat we de ambitie hebben om opnieuw een topteam te worden. Mathieu van der Poel en Wout van Aert domineerden de voorbije twee seizoenen de winter, maar met het aantrekken van eerst Daan Soete en nu Laurens Sweeck, samen met blijvers als Jens Adams hebben we toch een aantal mooie troeven in handen om te scoren in het geval Mathieu en/of Wout een steekje laten vallen. Laurens heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij in een goede dag niet veel moet onderdoen voor die twee. En we zijn er van overtuigd dat hij de komende jaren nog progressie kan maken. Daarnaast geloven we trouwens ook in het talent van Diether. Waarom zou hij straks de aansluiting met de subtop niet kunnen maken?

Laurens Sweeck: ‘Ik vond het tijd om mijn carrière een andere wending te geven. Eind dit jaar was ik sowieso einde contract bij mijn vorige team, dus was ik zinnens de ‘markt’ te verkennen. Maar al tijdens een eerste gesprek met het management van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice wist ik dat dit het team was waarin ik me de komende jaren verder wilde ontplooien. De structuur staat er en de sfeer – met heel wat regiogenoten- is geweldig. Dat werd de voorbije anderhalve week tijdens de eerste teamstage op Mallorca overigens alleen maar bevestigd. Ook sportief voel ik me goed geruggensteund. Daan Soete en Jens Adams, om maar die twee te noemen, zijn generatiegenoten die ook nog in volle ontwikkeling zijn. Ik heb snel beslist om binnen dit geheel mijn carrière verder te zetten. Al wil ik wel de sponsors van mijn ex-team danken voor het vertrouwen dat ik kreeg.’

Diether: ‘Uiteraard is het meegenomen dat ik opnieuw samen met Laurens in de ploeg rijd. Maar ook ik hoop hier de komende twee seizoenen nog een stap voorwaarts te zetten.’ Diether tekende een overeenkomst tot maart 2020. Laurens tot eind 2021. Ook vader Stefaan volgt zijn zonen naar Pauwels Sauzen-Vastgoedservice.

Zondag maken Laurens en Diether hun debuut in hun nieuwe outfit in de profkoers van Houthalen-Helchteren, de GP Maarten Wynants. Ook veldrijders Jens Adams, Michael Boros, Lander Loockx, Yannick Peeters, Seppe Rombouts en de twee wegrenners Dries Lehaen en Gerry Druyts zullen er aan de start staan voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice Cycling Team. Laurens is de betere veldrijder van de twee. Vorig jaar won hij in Iowa, Las Vega, Neerpelt en Maldegem. Hij was op de weg ook de beste in de derde etappe van de Triptique Ardennais, de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en in drie ritten van de Ronde van Namen.

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Wouter Toelen