A_ArchiefsportnieuwsVoetbal

Laszlo Bölöni: ‘Sommige spelers laten een hele week niets van zich horen’

Het was een bijzonder ontspannen Laszlo Bölöni die vrijdagmiddag een halfuur tijd maakte voor de pers. Na de gelijke spelen tegen Club Brugge en Gent krijgt Antwerp een derde sterke tegenstander op één week tijd voorgeschoteld. ‘Charleroi staat niet zomaar op de tweede plaats en ik ben er ook van overtuigd dat ze daar gaan blijven. Het is een krachtig elftal en na de nederlaag op Eupen zullen zij dubbel gemotiveerd zijn.’

Antwerp haalde in de wedstrijd tegen Gent niet hetzelfde niveau als drie dagen eerder tegen Club Brugge maar de Roemeense trainer heeft daar een verklaring voor. ‘Er waren spelers die hun normale peil niet haalden. Ik het is echter niet gemakkelijk om je na een wedstrijd als die tegen Club Brugge onmiddellijk terug op te laden. Mogelijk kan ik die problemen oplossen door een beroep te doen op onze aanwinsten maar er zijn jongens bij die ik nog niet live heb zien spelen. De wedstrijden volgen elkaar in een snel tempo op zodat het niet mogelijk is om vriendschappelijke matchen te plannen. Nu moet ik die spelers onmiddellijk voor de leeuwen gooien en geloof me, een aantal onder hen keek verbaasd op toen ze kennis maakten met het niveau van de Belgische competitie. Nu, Gent is collectief sterker dan wij. Zij hebben nu één keer meer ervaring. Jammer genoeg zijn er nog andere clubs die op dat vlak een voorsprong hebben op ons. Daarom moeten mijn spelers zich 120 procent geven. Tegen Club Brugge hebben ze dat gedaan en hadden we moeten winnen. Betekent dit dat we kwalitatief beter zijn dan de West-Vlamingen? Zeker niet.’

Eén van die nieuwkomers is Yehor Nazaryna, tegen de leider goed voor een zeer late invalbeurt. ‘Ik heb er geen idee van of hij zaterdag aan de aftrap zal verschijnen. Bepaalde spelers missen nog matchritme. Dat was ook het geval met Oulare. Tegen Gent heb ik hem vervangen toen hij krampen kreeg maar uiteindelijk bleek het allemaal niet zo erg. Vijf minuten later kon hij weer volop stappen. Op training maakt hij een meer dan degelijke indruk maar een match spelen is toch nog iets anders. Een achterstand van drie maanden zet je zomaar niet recht.’ Haroun is wel speelkaar. Hij is verlost van zijn kuitblessure.

Tijdens de winterstage zei Bölöni dat bepaalde spelers niet kunnen afzien. ‘Daar blijf ik bij al zet ik dat woord tussen aanhalingstekens. Indien je twintig kilometer loopt dan ben je moe maar dan heb je niet afgezien. Sommige spelers hebben nog een groeimarge, anderen zullen niet beter worden. Neem Buta. Die heb ik laten debuteren in de bekerwedstrijd tegen Lierse. Ik kan niet zeggen dat hij het denderend deed maar nadien is hij uitgegroeid tot een sterkhouder.’ Heel wat fans zullen uitkijken naar de terugkeer van De Laet, die trouwens in de kern zit. ‘Ik ga niet zeggen dat ik hem absoluut wilde maar vroeg wel iemand voor de rechterflank. Nu had ik daar met Sall eigenlijk maar één speler. Dankzij Ritchie beschik ik over meer mogelijkheden. Of hiermee mijn kern volledig is? Natuurlijk niet. Laat me eerst duidelijk stellen dat ik niemand uit deze groep wil zien vertrekken maar aan het eind van het seizoen zal dat sowieso gebeuren. Daar moeten we nu al op intercepteren zodat we voldoende gewapend zijn. Mensen zien enkel naar de elf spelers die op het veld staan maar een trainer heeft veel meer zorgen. Er zijn spelers die geblesseerd of ziek zijn en die een week lang niets van zich laten horen (Bölöni heeft het over Rodrigues, EM). Het is niet omdat je technisch een kraan bent, dat je daarbuiten geen gebreken hebt.’