Laszlo Bölöni: ‘Misschien is dit wel de minst belangrijke match die ons nog rest’

DEURNE – Dat Antwerp-trainer Laszlo Bölöni nooit in zijn kaarten laat kijken is een understatement. Tijdens de traditionele persconferentie viel er dan ook geen nieuws te rapen. Eerst werd in allerijl beslist om het aanvangsuur met 60 minuten te verlaten. Om twee na twaalf maakte de Roemeen dan toch zijn opwachting. Zes vragen en evenveel minuten later zat de pers-’babbel’ er al op.

In de wandelgangen kon worden vernomen dat de coach niet echt was opgezet met een artikel in een krant waarin het antwoord op de vraag ‘Waarom Antwerp niet kansloos is tegen een ongenaakbare leider Club Brugge?’ hem niet echt plezierde. Oordeelt uzelf. De antwoorden luidden: ‘Kijk niet op een overtreding meer of minder. Durf een speler aanzetten tot spelbederf en ga in de clinch met de ref.’

Op de vraag of iedereen beschikbaar was? ‘Er zijn geen blessures maar niet iedereen is klaar. Bepaalde spelers worden nog volop behandeld door de medische staf.’ Concreet betekent dit dat Arslanagic, Batubinsika, Adilson Mendes Martins, Oulare, Ofosuhene en Stojanovic nog niet speelklaar zijn. Op zoek naar vragen met ietwat inhoud werd dan maar geïnformeerd of de jonge doelman Jens Teunckens, die door Club Brugge aan Antwerp werd uitgeleend, op het wedstrijdblad zou mogen staan. ‘Ik denk niet dat hij in de kern zal zitten’, zei Bölöni. ‘Maar Club heeft in ieder geval geen voorbehoud gemaakt tegen een eventuele selectie.’ Joeri Dequevy zal er alvast niet bijzijn. Geen echte verrassing uiteraard want hij werd zelfs niet meegenomen naar de oefenstage. Hij verhuist naar OH Leuven waar hij een contract van anderhalf jaar ondertekende.

Tijdens de heenwedstrijd pakte Bölöni met een driemans-verdediging uit. Een recept dat toen niet succesvol bleek maar veel scheelde het niet. In ieder geval heeft Charleroi dinsdag getoond hoe het niet moet. ‘Ik heb die match niet bekeken. Ik weet dat Club veruit de beste ploeg van het seizoen is. Maar in voetbal is alles mogelijk. Of ik tevreden zou zijn met een gelijkspel? Natuurlijk niet. Zelfs als we tegen Barcelona zouden spelen, zou ik op winst mikken. Uiteraard zal veel afhangen van onze verdediging. Wanneer die haar werk goed doet dan kunnen we ook denken aan het opbouwende werk en op zoek gaan naar meer. Maar wanneer ik nu tegen jou ga zeggen dat ik content ben met één punt, dan zou de buitenwereld dat niet pikken.’ Voor de supporters is de confrontatie met de West-Vlamingen dé wedstrijd van het seizoen. ‘Maar ik ben geen fan hé, ik ben de trainer. Misschien is dit wel de minst belangrijke partij van de negen die ons nog resten voor de playoffs. Ik versta dat ook jullie als journalisten deze affiche extra in de verf willen zetten maar mijn taak is net het tegenovergestelde. Ik moet de spelers op de grond houden.’

Eén van de nieuwe aanwinsten, die tijdens de winterstop in Spanje tijdens de stage bij Antwerp aanspoelden, is Egor Nazaryna. De 20-jarige Oekraïner werd overgenomen van   Dnipro Dnipropetrovsk, maar zijn papieren zijn nog niet helemaal in orde. Tegenstander Club Brugge lijkt maar op één manier te kloppen: door het torpederen van de keeper. Trainer Ivan Leko heeft in ieder geval de knoop doorgehakt. Niet Guillaume Hubert of Ethan Horvath verdedigen de netten, maar wel Vladimir Gabulov. Ondertussen trok Club trouwens nog een vierde doelman aan: Kenneth Vermeer.  (EM)