Laszlo Bölöni: ‘Alex Corryn is een echte aanwinst voor volgend seizoen’

DEURNE – Antwerp heeft volgend seizoen een nieuwe, Belgische, speler op de loonlijst staan. Meer zelfs, ook dit jaar liep hij al rond op de Bosuil en slaagde hij erin om te sympathie te winnen van de supporters en het bestuur. Het gaat om Alex Corryn (24), die door Mechelen werd uitgeleend. Antwerp heeft de optie in de huurovereenkomst nu gelicht zodat de onderhandelingen over een nieuw contract kunnen beginnen.

Trainer Laszlo Bölöni: ‘Alex is geliefd bij iedereen. Ik ben tevreden over zijn rendement en ben ervan overtuigd hij volgend seizoen nog meer aan de aftrap zal komen.’ Dit seizoen trad hij toch ook al aan in 28 wedstrijden, wat voor een Antwerp-speler bijzonder veel is, gezien de talrijke rotaties die de trainer telkens doorvoert.

Zaterdagavond, op het veld van Sint-Truiden, zal dat niet anders zijn. ‘Ik heb al eerder gezegd dat ik van deze playoffs wil gebruik maken om een aantal spelers aan het werk te zien die dit seizoen nog niet al te vaak hebben gespeeld. Er lopen hier nog genoeg jongeren rond met talent die een kans verdienen.’ Volgende week wacht de derby tegen Beerschot Wilrijk, die, gezien de omstandigheden, niet meer dan een prestigeslag is, maar alvast voor de supporters één en ander betekent. ‘Is dat zo? Wat is de waarde van een derby? België is zo klein dat er elke week een derby wordt gespeeld. Ik weet amper wat dit wil zeggen. Ik wil me niet focussen op die wedstrijd en zal ze op dezelfde manier aanpakken als andere matchen.’

Over naar de partij op Stayen dan maar, waar Sint-Truiden huist, zowat het enige team dat écht gemotiveerd is om er iets van te maken in deze playoff twee. ‘Jij hebt dat gelezen? Goed, als jij gelooft wat er in de kranten verschijnt, dan zal dat wel kloppen zeker. Eén ding staat me niet zo aan en dat is het kunstgrasveld. Op zo’n ondergrond is het moeilijk om te anticiperen.’ Vorige week ontbraken Stallone Limbombe en Jelle Van Damme in de kern voor de wedstrijd tegen Oostende. Limbombe verhuist naar Gent. Betekent dit ook dat Van Damme het na dit seizoen voor bekeken houdt? ‘Kijk, laat me eerst dit zeggen over Limbombe: ik ben niet blij dat hij vertrekt maar anderzijds ben ik ook fier dat hij een contract kan tekenen bij een grotere club. Hij had ons nog diensten kunnen bewijzen, maar goed, dat is het leven van een trainer. Wat Van Damme betreft: hij speelde niet tegen Oostende. Dat klopt. En misschien is het ook niet aangewezen om een speler met zoveel verdienste op de bank te zetten.’ Even later voegde Bölöni er nog wat aan toe richting de interpellant: ‘Ik ben blij dat u die vraag met zo’n uitgestreken gezicht hebt kunnen stellen.’

Het verhaal van Moustapha Sall (32) is in ieder geval afgelopen.  Een grote verrassing is dat niet want hij behoorde al niet meer bij de groep die twee weken geleden op stage trok naar Spanje. Ook Nader Ghandri zal er zaterdag niet bijlopen. De Franse Tunesiër, die voor het seizoen nog een contract van drie jaar ondertekende, speelde tegen Oostende een bijzonder ongelukkige partij en pakte rood.

‘Het klopt dat hij me inderdaad niet echt heeft kunnen overtuigen maar daar maak ik me niet veel zorgen over. Ik beschik zeker nog over een vijftal spelers die zijn plaats makkelijk kunnen overnemen.’ Het slechtste nieuws kwam van Obbi Oulare (22), die twee (gedeeltelijke) interlands afwerkte met de U21 en het advies kreeg om zich te laten opereren omwille van artrose. (EM)