Lakeside Paradise verovert 21 medailles op het Belgisch Kampioenschap wakeboarden

Na de zomer maakt het team van Lakeside Paradise zich op voor de reeks van nationale en internationale wedstrijden op de kalender. Het hele jaar lang wordt er getraind om alle wakeboarders tot een hoger niveau te tillen en klaar te stomen voor de ultieme test, het belgisch kampioenschap. Deze nationale wedstrijd ging dit jaar door te Goodlife Cablepark in de gemeente Hoogstraten, gelegen aan het recreatiedomein “de mosten” op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Lakeside Paradise was er aanwezig met een totaal van 34 teamleden. Dit is meer dan de helft van het volledige deelnemersveld! In alle categoriën waren ze sterk vertegenwoordigd en behoorden ze tot het hoogste niveau. De kwalifcaties gingen door op zaterdag en toonden een enorme vooruitgang met het niveau van vorig jaar. Iedereen vaarde sterk zijn ronde en toonde wat ze de voorbije zomer geleerd hadden. Vooral bij de jongeren was de progressie groot doordat de coaches van Lakeside Paradise elke zateragochtend van het seizoen een professionele wakeboard training gaven. De zon had moeite om zich te tonen, en veelal was het schuilen onder de paraplu of tent, maar dat kon de talrijke families, vrienden en sympathisanten niet tegenhouden om hun favoriete deelnemer aan te moedigen! Voor sommigen was het de eerste officiële wedstrijd waaraan ze deelnamen. Dat zorgde voor de nodige gezonde “kriebels in de buik”, maar eenmaal de plank op het water stond, ging het zeer vlot om zich te amuseren en te presteren. Vooral bij de mannen categorie waren de zenuwen opmerkelijk. In heel wat rondes werd er vroegtijdig gevallen, wat de verwachtingen van de finales interessant maakte.

Op zondag gingen de finales door en deze verliepen ongeloofelijk spannend. In de jongste categorie mini boys (-11jaar) nam Casper Vanhemelryck-Bray het voortouw en won vlot de wedstrijd. Momenteel is hij ook eerste op de wereldranking en bij deze bevestigt hij ook zijn positie op nationaal vlak. Opvallend zijn de tweede en derde plaats voor respectievelijk Emiel Lauwers (9 jaar) en Ike Vanleenhove (9 jaar). Beiden nog jong en vol potentieel om in hun categorie te scoren.

Bij de girls (-15jaar) was het Pauline Appelmans die de eerste plaats voor zich nam. Ze zette een verstandige combinatie neer met een backside 360 en een transfer. In haar 2de run was ze reeds kampioen en steelde ze de show met een poging tot “raley” airtrick!

Daarna schoot het niveau de lucht in met de boys (-15jaar) categorie. Veel dubbele passes en rotaties op de sliders, blind landen, en een hoop airtricks zorgden voor een waar spektakel. Maximilien viel tijdens zijn eerste run met een toeside raley, maar herpakte zich sterk in z’n tweede run. Ralph Albrecht wist zijn front roll te landen en kwam zo boven Maximilien uit. Jay Michel en Sasha Delpierre zetten elk een zeer sterke run neer, en scoorden zeer dicht bij elkaar. Ze kwamen echter net te kort voor een zeer sterke Nathan Heymans. Ze werden respectievelijk 2des en 3des.

De Masters (30+) werden gedomineerd door Ken Van Accolyen. De combinatie van een hoge 360 op de kicker en zijn sterke airtricks zorgden voor de overwinning. Net na Ken kwam Jeremy Venet. Op de derde en vierde plaats kwamen respectievelijk Davy Albrecht en Christopher Van Hemelryck-Bray, vaders van Arne en Ralph Albrecht en Casper Vanhemelryck. Allen deden ze mee aan de wedstrijd, echte competitieve families! Bij de veteranen (40+) zagen we onze teamcoach aan het werk. Christian Zwartjes toonde vlotjes hoe je een perfecte run in elkaar moet steken.

Bij de juniors (-19 jaar) ging het er heel spannend aan toe. Rolf verslikte zich even in z’n eerste run, maar maakte dat snel goed achteraf in de herkansing. Zo kwam hij op de eerste plaats en moest iedereen hem achterna. Harold en Aymeric gaven alles wat ze in hun mars hadden, maar konden Rolf niet meer van de troon slaan. Zo bleef Rolf op de eerste plaats! Ook Oliver Van Nueten zette een sterke run neer, maar miste net het podium. Hij had een druk jaar met de opening van zijn eigen chocolatier. Daartussen wist hij echter nog genoeg te trainen en had ook tijd voor internationale wedstrijden.

Bij de vrouwen zetten Aline Bouvry en Emma Titeca alles op alles om de hoogste plaatsen te bemachtigen. Ze moesten het opnemen tegen twee lokale dames Kitty Francx en Iris Laurijssen. Het thuisvoordeel bracht Iris de overwinning. Aline werd knap 2des! De dames focussen voor volgend jaar op het kunnen van een airtrick om zo het verschil te kunnen maken.

De mannen zorgen steeds voor het grootste spektakel en ook dit jaar was dit niet anders. Axel Tack, Glenn Vandenberghe en Yannick Bouquet vochten stevig voor hun club maar konden geen belgisch kampioen worden. Yannick en Glenn hadden moeite hun run volledig neer te zetten, en Axel kwam knap op de derde plaats! De winnaar werd Thibaut Cenci die een volwaardige run neerzette met alle verwachte criteria.

In de discipline wakeskate werden wederom Casper Vanhemelryck en ook Michael Albrecht kampioen. Met een “Shove-it” trick legde Jay Michel nog het vuur aan de schenen van Michael. Ook Maximilien kon dezelfde trick nog landen van de rooftop, en kwam zo op het podium!

“Lakeside Paradise en maakt zich klaar voor de olympische spelen in 2024!”

Het belgisch kampioenschap is de opstap naar het Europees en Wereldkampioenschap, en zelfs ook de olympische spelen in 2024! Wakeboarden aan de kabelbaan staat op de lijst om opgenomen te worden als officiële discipline. Alle riders van Lakeside Paradise zullen de komende jaren hard trainen om de driekleur te kunnen vertegenwoordigen in deze meest prestigieuze wedstrijd!

Pechvogel van het seizoen is Louis Eggerickx die net twee weken voor de wedstrijd een blessure opliep aan zijn enkel. Hij was er wel het volledige weekend bij om zijn vrienden en teamriders aan te moedigen naar het podium!

Aanstaande zaterdag staat nog het clubkampioenschap op de planning. De afsluiter van het seizoen samen met alle leden en een gezellige BBQ! Daarna zijn we met onze keuken, bar en kabelbaan nog elke dag geopend tot en met de herfstvakantie. De primeur deze winter is dat we elk weekend geopend zijn voor alle sportieve wakeboarders of bezoekers die willen genieten van onze menukaart met vernieuwde gerechten!

 

Lees verder via ons volgend e-magazine dat verschijnt op donderdag oktober 2017

Schrijf nu nog (gratis ) in via link op hoofdpagina www.sportindekijker.be