Lagere scholen nemen het tegen elkaar op tijdens Spartakids Run

In samenwerking met een groep studenten van de Karel de Grote Hogeschool organiseert de sportdienst van Boechout op donderdag 3 mei de zesde Spartakids Run, een sportieve wedstrijd tussen de Boechoutse lagere scholen.

De Spartakids Run is een gevestigde waarde in Boechout, waar de kinderen van alle lagere scholen elk jaar naar uitkijken. “Wij zijn blij met deze samenwerking tussen onze sportdienst en de Karel de Grote Hogeschool”, zegt burgemeester Koen T’Sijen. “De leerlingen van de lagere scholen strijden die dag tegen elkaar. Individuele prestaties zijn van minder belang, het team des te meer. Het parcours is plezant voor groot en klein. Dit initiatief mag wat ons betreft nog vele jaren plaatsvinden!”

De kinderen van de lagere scholen strijden voor de titel ‘Sportiefste school van Boechout’. Vorig jaar wonnen de leerlingen van het Sint-Gabriëlcollege voor het tweede jaar de titel, ook Dorpsschool Vremde heeft de wisselbeker al twee keer gewonnen. Zullen één van deze scholen dit jaar opnieuw de titel in de wacht kunnen slepen en kunnen ze zo de wisselbeker definitief behouden dankzij een derde overwinning? Of gaan de leerlingen van de Jan Frans Willemsschool de beker voor de tweede keer in de lucht steken?

De Spartakids Run vindt plaats tussen 9 en 15 uur op de Bunderkes. Iedereen is welkom om er leuke foto’s te komen nemen.

Info en contact:

Karine Pyl, sportconsulent gemeente Boechout, 03 460 06 82, sport@boechout.be

Hits: 173