Kuurne-Brussel-Kuurne kiest voor campagnebeeld met Peter Sagan

Het schilderij ‘Where Legends Conquer’ wordt het campagnebeeld van de 70ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne, die op zondag 25 februari zal worden gereden. Het is een kunstwerk, dat een diepe liefde uitstraalt. Het toont de recentste winnaar van de wedstrijd: Peter Sagan.

Ondervoorzitter Bram Schietgat van het organisatiecomité: ‘Peter poseerde voor ons met zijn beroemde ‘wheelie’. Voor de gelegenheid hebben we dit veranderd in een ‘horsie’. Het is een eerbetoon aan zijn uitzonderlijke behendigheid en uiteraard aan de befaamde paardenrenbaan van Kuurne, waar onze wedstrijd start. Peter de Verover treedt dapper naar voren: ‘Eerst Kuurne, nu de wereld.’’

Het schilderij symboliseert de Vlaamse passie voor fietsen. ‘We zijn trots dat we deze wedstrijd al voor de 70ste maal kunnen organiseren. Dit is het verhaal van gewone mensen, van honderden fiere vrijwilligers, die met passie een legendarische race organiseren en dit in vaak moeilijke omstandigheden, maar altijd met niet-aflatende wilskracht. Ons team en onze wedstrijd belichamen al deze buitengewone kwaliteiten. Het is de koers waarin meerdere disciplines botsen, waar de vroege vorm wordt gedemonstreerd. Waar sprintploegen wanhopig proberen de lijn vast te houden. Waar klassieke renners altijd een bedreiging vormen. En waar de weersomstandigheden de wedstrijd kunnen doen kantelen.  Het is de race waar alleen legendes overwinnen.’ (EM)