Kunstroute Noorderlicht valt met de deur in huis

17/11/2022

De kunstroute Noorderlicht verrast iedereen op 17 plekken in Antwerpen Noord met muziek, dans, theater en beeldende kunst. Alle bezoekers kunnen op 24 november boeiende, buurtversterkende projecten ontdekken die uitgewerkt zijn door studenten van AP Hogeschool samen met kunstenaars, buurtbewoners en organisaties uit 2060 Antwerpen. Dit jaar is het thema ‘Met de deur in huis’.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen nodigt alle buurtbewoners uit om hun wijk op een kunstzinnige manier te ontdekken: “Inwoners kiezen zelf een vertrekpunt en kunnen van daaruit verder op pad gaan. Wandel, fiets of step samen met je buren door 2060. Of neem de riksja of het toeristentrammetje dat je naar verschillende locaties met leuke, buurtversterkende acts brengt. Langs de route ontvang je trouwens een warm hapje of een kom soep. Val op de 17 deelnemende locaties met de deur in huis en laat je verrassen!”

2 routes, 17 locaties

Alle deelnemende locaties zijn geopend van 18 tot 21 uur. De adviestijd voor een bezoekje aan een locatie is maximum 15 minuten. Feestelijk afsluiten kan tijdens een gezellig buurtfeest in Het Oude Badhuis van 21 uur tot middernacht.

​Deelnemers die graag een uitgestippelde route volgen, verzamelen op het De Coninckplein om 17.45 uur. Daar starten twee routes:

​• Route Rood: De Coninckplein, De Olijftak, Lange Dijkstraat 6, De Lichttoren, Wisper, Dambruggestraat 356, New Ballywood, Panamarenkohuis, Archipel en Het Oude Badhuis.
​• Route Groen: De Coninckplein, Permeke Jongerenbib, Loes en Krikke, Buurtcentrum Cortina, De Wijk, St. Willibrorduskerk, Geelhandplaats, Fundament (St. Amanduskerk) en Het Oude Badhuis.

 

Praktisch

 

  • donderdag 24 november 2022, vanaf 18 uur
    ​• 17 verschillende locaties in Antwerpen Noord
    ​• slotfeest in Het Oude Badhuis (Stuivenbergplein 38) vanaf 21 uur
    ​• de toegang is overal gratis, inschrijven is niet nodig

 

Meer info over Noorderlicht via www.districtantwerpen.be of volg het event via facebook.com/ParadeNoorderlicht.

 

De parade Noorderlicht is een organisatie van AP Hogeschool, Koninklijk Conservatorium Antwerpen en Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen in samenwerking met district Antwerpen.

Hits: 56