Korfbal Hoboken-Mercurius tegen Verde

Georges Peeters

Doordat Verde woensdag punten liet liggen in hun inhaalwedstrijd tegen Spartacus was Hoboken-Mercurius al zeker van de kampioenentitel in Hoofdklasse 1, en de bijbehorende promotie naar de Promoleague. De spelers en speelsters hadden echter belooft van deze laatste wedstrijd nog een galanamiddag te maken voor hun supporters. Ze hielden woord.

De thuisploeg begint furieus aan de partij. Het staat na doelpunten van Dave Reestman en Zoë De Roeck snel 3-0 voor. Verde kan met scores van Silke van Goubergen en Jari Van Der Herten komen aansluiten. Maar Hoboken-Mercurius slaat, met doelpunten van Nick Bossant, Sara Adriaenssens en Kim Gijsen, onmiddellijk weer een kloofje. De bezoekers laten de Hobokenaren echter niet te ver uitlopen en in de slotfase van de eerste helft komt Verde, dankzij Caro De Groodt, Jari Van Der Herten en Pim Van Reempts op gelijke hoogte. Doelpunten van Sara Adriaenssens, Dave Reestman en Xander Dries zorgen ervoor dat de thuisploeg aan de halftime toch aan de leiding gaat. Ruststand 12-8.

Verde heeft van de onderbreking geprofiteerd om het één en ander recht te trekken. Met doelpunten Dave Reestman en Sara Adriaenssens houden de Hobokenaren nog even stand. Maar halverwege de tweede helft komen de bezoekers, dankzij scores van Gino Vanleene, Joke There, Jens Lauwers en Jari Van Der Herten, toch weer naast de thuisploeg. Ondanks doelpunten van Erine Delhasse, Kim Gijsen en Sara Adriaenssens raakt HMKC niet meer van Verde verlost. In de slotminuten lukt het de Hobokenaren dan toch de bezoekers van zich af te schudden. Met doelpunten van topschutters van de dag Dave Reestman en Sara Adriaenssens, die on the buzzer de bal nog met 1 hand binnengooit, neemt de thuisploeg defititief afstand van Verde. Eindstand 24-20.

Traden aan voor Hoboken-Mercurius: Sara Adriaenssens (9+2SW) Dave Reestman (6), Kim Gijsen (2+1SW), Zoë De Roeck (1), Nick Bossant (1), Xander Dries (1), Erine Delhasse (1), Bart Vervliet, Elise Vandoosselaere, Mathias Vandebulcke, Laura Van Der Reysen, Jerry Van Meirvenne, Chris Gamblin, Robin Scholiers, Christophe Druyts.

Kwamen in actie voor Verde: Jens Lauwers (3+3SW), Jari Van Der Herten (4), Gino Vanleene (3), Pim Van Reempts (3), Silke van Goubergen (2), Caro De Groodt (1), Joke There (1), Julie Kerckx, Silke Smet, Tim Geerts.

foto – Georges Peeters

tekst