Kom op zondag beeldig lopen rond het Middelheimpark

ANTWERPEN – Kom genieten van een beetje cultuur met de beelden, een beetje natuur met het veranderende kleurenpalet van de bomen en de endorfines die vrijkomen door je eigen inspanning. Onder begeleiding van een (fietsende) museumgids kan je deelnemen aan Beeldend Lopen. De gidsen stoppen op enkele plaatsen waar je uitleg krijgt over de beelden.

De tochten worden gehouden tijdens vier zondagochtenden in mei en oktober en nu ook één zondag in juni, juli, augustus en september. Elke rondleiding is gratis en heeft een andere insteek, die je ook mee kan bepalen tijdens Vragen staat vrij.

Benjamin Spoelders van Sportanne, district Antwerpen: ‘Antwerpen is een echte loopstad. Daarom investeert ze zeer veel in loopparcoursen. Het Beeldig Loop-parcours is daar één van. In 2012 werd het traject van 3,2 kilometer geopend en één jaar later zijn we gestart met het project.’ Er wordt min of meer langs het vaste parcours gelopen. Elke tocht wordt gehouden onder een bepaald thema. Dit jaar worden volgende onderwerpen behandeld:  Groots en meeslepend 2.0 (7 mei), Bloed, zweet en tranen (14 mei), Je hebt kijken en je hebt kijken kijken (21 mei), Vragen staat vrij (28 mei), Losing my religion (4 juni), Le ciel flamand (2 juli), Golden oldies (6 augustus), C’est un beau roman, c’est une belle histoire (3 september), Zot en geweldig 2.0 (1 oktober), Concreet en abstract (8 oktober), Oorlog en vrede (15 oktober) en 10 Vragen staat vrij (22 oktober).

Onderweg wordt een zestal keer gestopt op een plaats waar de gidsen meer uitleg geven over de beelden: vergelijkbaar met een gewone rondleiding dus, maar aan een iets hoger tempo. Het is meteen dé gelegenheid voor vaste joggers om de verborgen pareltjes die ze onbewust op hun eigen parcours tegenkomen, te leren kennen. Echte joggers zullen geen genoegen nemen met de vrij korte tocht maar kunnen uiteraard voor of na de loop hun extra kilometers afmalen. 

Het niveau valt te vergelijken met dat van ‘Start to Run’ en dat gecombineerd met een intellectuele introductietocht door het park. De lopen zelf duren zowat 45 minuten en beginnen om tien uur. Er wordt samengekomen aan de ingang van de Hortiflora in het Nachtegalenpark. (EM) 

*Meer info: Sportantenne Antwerpen: sportantenne.antwerpen@stad.antwerpen.be
tel. 03 338 35 18,  www.districtantwerpen.be.