Kom Gezellig buiten in november

Wie in november niet in zijn zetel wil blijven plakken, kan op 25 of 26 november de 20ste verjaardag van het Suske en Wiske – Kindermuseum vieren of op 25 november afzakken naar Putteke Winter in Keiheuvel. De activiteiten sterren kijken met Dodoens in het Mechelse Vrijbroekpark op 18 en 25 november en de sfeerwandeling in het Provinciaal groendomein Rivierenhof op 25 november zijn helaas al volzet. Op www.gezelligbuiten.be kan je door het volledige programma van de wintercampagne scrollen.

Meer dan 100 wandelaars dwalen door donker Arboretum Kalmthout tijdens zaklampwandeling - Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen
Meer dan 100 wandelaars dwalen door donker Arboretum Kalmthout tijdens zaklampwandeling – Copyright: Robin Fasseur voor provincie Antwerpen

Het Arboretum Kalmthout bijt niet alleen de spits van Gezellig buiten af, maar sluit de wintercampagne van de provincie Antwerpen ook af met de Hamamelisfeesten die lopen tot en met 28 februari 2018.

De winterperiode is voor Arboretum Kalmthout sowieso een bijzondere tijd. Wanneer de meeste andere tuinen nog in winterslaap zijn, leeft de arboretumtuin helemaal op met de winterbloeiers. De toverhazelaars ofte Hamamelis bloeien ongeacht koude of sneeuw met gele, oranje en rode bloemen op hun kale takken en verspreiden een krachtig maar heerlijk zoet parfum doorheen de hele tuin. De verzameling toverhazelaars is de grootste in heel Europa.