Koersen in het veld tijdens Noordkasteelcross

De foto is van

© Victoriano Moreno.

 

Wielerclub Amici di Bici en het district Antwerpen organiseren op zondag 1 maart samen de tweede editie van de Noordkasteelcross in de groene omgeving rondom het Noordkasteel. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich inschrijven voor deze recreatieve cross.

De Noordkasteelcross is een recreatieve cross die toegankelijk is voor alle wielerliefhebbers. Mannen en vrouwen vanaf 12 jaar zijn welkom om een unieke cross-ervaring te beleven. Mannen en vrouwen verschijnen samen aan de start. Er zijn wel 2 aparte eindklassementen.

Charlie Van Leuffel, districtsschepen voor sport, blikt enthousiast vooruit: “Vlaanderen is het absolute wielerland bij uitstek. Ook in Antwerpen leeft de wielersport enorm. Na het succes van de eerste editie hopen we dat ook dit jaar tal van crossers de uitdaging aangaan. Je hoeft geen topsporter zijn om deel te nemen, iedere wielerliefhebber is welkom.”

Het parcours bestaat uit een rondje van 2 kilometer met een korte kasseistrook, een bergje, een strook asfalt en veel boswegen en weide. De koers duurt 45 minuten. Zowel crossfietsen als mountainbikes zijn toegelaten. Toeschouwers kunnen naast het wielerspektakel genieten van drank- en foodtrucks.

De Antwerpse triatlete Sofie Goos is aanwezig als meter van de Noordkasteelcross.

 

Praktisch

  • zondag 1 maart vanaf 9 uur
  • start en finish aan Noordkasteel-Oost (langs Oosterweelsteenweg, 2030 Antwerpen)
  • 10 euro (incl. 5 euro waarborg voor de rugnummer) – Supporteren is gratis.
  • Inschrijven kan vooraf via www.star-tracking.be of op de dag zelf.
  • in samenwerking met de fietsenwinkel met een gelijknamige wielerclub Amici di Bici

Geïnteresseerden vinden alle info op www.districtantwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.