KEBC winst voor eigen deur

Jaarmarkt Edegem is traditioneel synoniem voor derny vertoon op de laatste vrijdag van augustus. Zoals aangekondigd tijdens de St. Martinusprijs te Kontich in juli,  waar de derny wedstrijd voor Elite z/c en beloften een afwachtingswedstrijd is  op de zondag, kwam er in Edegem een revanche. In Kontich nam het team van Steeds Vooraan Kontich ( SVK) het op tegen hun buren uit Edegem , Edegem BC ( KEBC) en kwamen de roodwitten als overwinnaar op het podium.

Onder het goedziende oog van de beide drijvende krachten , Denis Luckermans en Gore Van Moer gingen acht” SVK ers “ en acht “KEBC ers “ de strijd aan achter de derny’s in twee reeksen. Het gekende parcours , twee x  tien ronden  doorheen de Edegemse binnenstad langs kraampjes en de aanwezige kermis.  De mannen van Edegem gingen er fors tegen aan  en wonnen beide manches. Wim Thys achter de ervaren gangmaker  Michel Vaarten schreef de eerste reeks op zijn naam en in de tweede reeks werd er tactisch slim gereden in de finale door de mannen van Edegem. Tom Van den Bosch liet een mooi gaatje vallen en zorgde zo dat Senne De Meyer niet meer bijgehaald kon worden. Twee op twee voor KEBC. Een revanche die kon tellen. De Meyer reed achter de gekende Walter Huybrechts.

Tussen de twee reeksen van de 8e Jaarmarktprijs ook nog traditioneel de “ Memorial Frank Noêl “ met 17 deelnemers , waaronder eveneens traditioneel veel politiepersoneel uit Edegem en omliggende korpsen. De weduwe van Frank kon ditmaal de bloemen schenken aan Steven Mahieu van de Politiezone Antwerpen.

Nadien gingen de derny’s nog een laatste maal doorheen Edegem met drie reeksen voor het goede doel. Hier kon iedereen voor inschrijven. Het goede doel was dit jaar ondersteuning van een snoezelruimte en  een budget voor activiteiten voor de afdeling “ De Stroming” op Zorgcampus Hof Ter Schelde , waar onder meer Tars Peeters , ex renner van KEBC verblijft na een zwaar ongeval in 2010.