Julian Alaphilippe en Egan Bernal rijden tijdrit met op maat ontworpen trui

ANTWERPEN – Vanmiddag om 14 uur rijden de renners in de Tour hun enige tijdrit. Geen enkel team laat iets aan het toeval over maar hoe zit dat met Julian Alaphilippe en Egan Bernal, respectievelijk houder van de gele en van de witte trui? Wel, zij krijgen een door Le Coq Sportif op maat ontworpen exemplaar.

Gisteravond trok een delegatie van de kledingontwerper naar Hotel Qualys – waar Deceuninck – Quick Step logeert – en Hotel Parc Beaumont in Pau, waar Ineos overnachtte. Daar werd de maat genomen van de twee renners en geïnformeerd naar hun bijkomende eisen. De prototype- en patroonontwerpers van het merk kwamen speciaal uit Romilly-sur-Seine (900 kilometer van Pau), de thuisbasis en het ontwikkelingscentrum van Le Coq Sportif, om dit minutieuze werk in één avond te voltooien.

De mouwen van het pak dat Alaphilippe zal dragen zijn tien centimeter strakker gemaakt. Het been werd aan de voor- en zijkanten drie centimeter ingekort. De taille werd ook aangepast, net als de nek die één centimeter werd ingekort om de aerodynamica te optimaliseren. De mouwen van het pak van Egan Bernal werden met zeven centimeter ingekort rond de armen en één centimeter aan de manchet. De biceps werden met twee centimeter aangehaald. De lengte werd verkort met twee centimeter en verminderd met 1,25 centimeter rond de taille. Ook de nek werd aangepast. Wat het allemaal oplevert weten we rond 18 uur. (EM/ Foto ASO / Broadway)

 

Pin It on Pinterest