Jorik Hendrickx stopt definitief met kunstschaatsen

ANTWERPEN – Trouwe lezers van www.sportindekijker.be herinneren zich nog hoe wij Jorik Hendrickx vorig jaar volgden tijdens zijn prestaties op de Olympische Spelen in Pyeongchang waar hij veertiende werd. Blessureleed zorgt er nu voor dat Jorik met onmiddellijke ingang stopt met kunstschaatsen.

Hendrickx(27) werd geboren in Turnhout maar woont in Arendonk. Hij begon al op zeer jonge leeftijd te schaatsen. Samen met zijn zus Loena nam hij deel aan verschillende internationale wedstrijden. In 2014 maakte hij zijn debuut op het Olympische ijs van Sotsji. Hij verpulverde er zijn persoonlijk record en werd zestiende. Vorig jaar eindigde hij knap veertiende. Na de Winterspelen laste hij een pauze van een jaar in. Hij besloot nu om er definitief mee te stoppen en om zijn zus meer te gaan begeleiden.

Jorik: ‘Het ene enkelletsel volgde op de andere knieoperatie. Ik kreeg steeds maar af te rekenen met nieuwe blessures. Als je dan een topsporter bent geraakt je lichaam op. Ik kan het fysiek niet meer opbrengen om elke keer weer terug te vechten. Vandaar mijn besluit.’ (EM / Foto FB)

Pin It on Pinterest