Jorik en de twee ‘Kimmen’ breien een vervolg en radio 2 komt naar Korea House

Jorik Hendrickx
Jorik Hendrickx

WILRIJK – Drie landgenoten, die ook al vrijdag aan de slag gingen, breien zaterdag een vervolg aan hun prestaties in Peyongchang. Om 2 uur begint de vrije kür in het kunstrijden op de schaats. Het zal echter wel een tweetal uurtjes duren vooraleer Jorik Hendrickx (zie foto) op het ijs moet. Dat heeft hij te danken aan zijn sterke prestatie in de korte kür van afgelopen nacht. De 24 deelnemers beginnen opnieuw van nul. Het podium zal wellicht worden gedeeld door de Spanjaard Javier Fernandez, de Japanner Shoma Uno en de Chinees Jion Boyang.
Om 3 uur is het opnieuw de beurt aan Kim Vanreusel, dit keer in de Super G. Vrijdag leverde zij in de slalom nog een interne strijd met Marjolein Decroix waarover u elders kan lezen. Vanreusel start als 40ste in een deelnemersveld van 45. Zien we Lindsey Vonn pronken met goud? In de namiddag werkt Kim Meyldermans haar derde en vierde manche af in het skeleton. In haar eerste rit maakte ze twee kapitale fouten en in deze sport, waarin een honderdste seconde kan beslissen over winst en verlies, is dit dodelijk. De Limburgse stond zestiende na haar eerste race (52.56) maar reed een veel betere tweede rit (52.54), waardoor ze een totaalchrono van 1.45.10 liet optekenen, goed voor een veertiende plaats, op 1”24 van leidster Jacqueline Loelling uit Duitsland.
Vrijdag nog eindigde Jelena Peeters als tiende (op twaalf) met een tijd van 7.10.26 in de 5 000 meter schaatsen, dat verrassend werd gewonnen door de Nederlandse Esmee Visser, die voor de eerste maal met de grote meiden mocht meedoen. Langlaufer Thierry Langer kon niet bekoren op de vijftien kilometer. Hij finishte als 66ste op 119. Hij deed het in ieder geval beter dan Pita Taufatofua, de vlaggendrager uit Tonga, die tijdens de openingsceremonie imponeerde met zijn blote, geoliede torso. In de sneeuw ging het iets minder vlot. Hij eindigde op 23 minuten van winnaar Dario Cologna, die voor de derde opeenvolgende maal Olympisch kampioen werd.

Zaterdag valt ook in het Korea House wat te beleven. Radio 2 zet er haar studio op voor de live-uitzending van ‘De week van Niels’. Gedurende de volledige dag is de zender op post voor interviews.

Maak kans om tussen 16 en 18 uur op Radio 2 te komen of even later te verschijnen op de website van www.sportindekijker.be.

 

Foto MD en Jelena Peeters
Tekst – Edwin Mariën