Jong tumblimgteam uit Merksem maakt indruk op provinciaal kampioenschap

De VLAAMSE KAMPIOENSCHAPPEN Tumbling, van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, werden op 21 en 22 april 2018  op touw gezet in het naburige Ekeren. Klimop RT Merksem mocht dan ook op heel wat supporters rekenen.

MAX KEUSTERMANS ging van start in het A-niveau bij de jongens 12 jaar. Zijn eerste rotatie ging letterlijk de mist in en Max was erg ontgoocheld. Met de juiste mentaliteit liet hij aan iedereen zien dat hij op dit niveau thuishoort, waardoor zijn tweede reeks wel goed uit de verf kwam.

Bij de beloften jongens 13-14 jaar was het aansluitend de beurt aan zijn clubgenoot, YARO MERCKX. In samenspraak met zijn coach veranderde deze Merksemse gymnast zijn reeksen na de provinciale voorronden in functie van dit kampioenschap. Met bijna twee punten voorsprong op de nummer 2 in de rangschikking veroverde Yaro de titel van Vlaams kampioen en het GOUD!

In dezelfde leeftijdscategorie bij de meisjes mochten SILKE VANDENBOSSCHE en JINTE SCHEUNIS aan de slag. Beide meisjes turnden voor wat ze waard zijn en brachten twee goed gecontroleerde rotaties.

Op naar het BK van de maand mei , … waar Klimop RT Merksem een bijkomende opsteker in petto heeft.
Aan het eind van de wedstrijd viel er enkel een positieve sfeer te noteren in het Merksemse kamp!

UITSLAG

Jongens 12 Jaar
MAX KEUSTERMANS 38,400 8ste plaats

 

Jongens 13-14 Jaar
YARO MERCKX 58,900 GOUD

Meisjes 13-14 Jaar
JINTE SCHEUNIS 54,300 10de plaats
SILKE VANDEN BOSSCHE 53,300 12de plaats