Jespo verandert Grote Markt voor één dag in een sportparadijs

ANTWERPEN, 15 april 2017 – Voor haar 10-jarig bestaan toverde Jespo vandaag de Antwerpse Grote Markt om tot een fantastisch sportparadijs voor kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar. Op deze laatste zaterdag van de paasvakantie konden ze zich een hele namiddag gratis komen uitleven door te kiezen uit een waaier aan sportactiviteiten. Met ‘Jespo On Tour’ probeert Jespo de Antwerpse jeugd op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met verschillende sporten. Op deze manier kunnen de kinderen hun favoriete sport ontdekken en worden ze aangemoedigd om regelmatig te gaan sporten. 

Naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan, palmde omnisportorganisatie Jespo vandaag de Grote Markt in. Kinderen tussen 3 en 18 jaar konden er een hele namiddag gratis komen proeven van verschillende sporten en genieten van allerlei demonstraties. 

Zo’n 250 kinderen kwamen mee genieten van de verschillende sporten op de Grote Markt, zoals fietsen, ropeskipping en dans, maar er waren ook andere sporten zoals muurklimmen, rolstoelbasketbal en een groot bewegingsparcours voor kleuters. Er werden bovendien knappe demonstraties gegeven door verschillende sportgroepen van Jespo. 

Wushu, een oosterse gevechtsport, viel enorm in de smaak bij zowel jongen als oudere bezoekers. Nadien werd er door alle aanwezigen gedanst op de Jespo-dans en werd er ook nog eens een pittige workout Shakuma Fitness georganiseerd aan het podium.

Randactiviteiten als een bungee trampoline en een sappentrapper maakten van het evenement een geweldig succes voor de sportieve Antwerpse jeugd. 

Jespo brengt met Jespo On Tour sport naar de Antwerpse jeugd toe en wil hiermee jongeren in en rond Antwerpen de kans te geven om kennis te maken met verschillende sporten.

Pin It on Pinterest