Jef Vandorpe ontvangt de trofee ENGIE Talent van het Jaar

Gisteravond verzamelde de Paralympische Beweging in Brussel voor de uitreiking van de Paralympic Sports Awards. Tijdens deze gelegenheid werd de jonge rolstoeltennisser Jef Vandorpe (16 jaar) gelauwerd als “ENGIE Talent van het Jaar 2017”. Elk jaar reikt de Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee deze prijs uit aan een jonge, talentvolle atleet.

De huidige nummer 26 van de wereld zette de afgelopen seizoenen immense stappen op het hoogste niveau. Zo stak hij het afgelopen weekend de Masters-titel bij de junioren op zak. In 2017 maakte hij eveneens deel uit van de Belgische ploeg die historisch brons wist te veroveren op de World Team Cup (het equivalent van de Davis Cup voor het rolstoeltennis). De jonge atleet uit Niel (provincie Antwerpen) deed dit samen met Joachim Gérard en Gert Vos.

Een vastberaden Jef Vandorpe, ondersteund door de Vlaamse G-sportfederatie Parantee-Psylos, ambieert op termijn de Spelen van Tokyo 2020. In het kader van een inspirationeel programma van het Belgian Paralympic Committee kon hij als toeschouwer al eens de sfeer opsnuiven tijdens de Paralympische Spelen in Rio.

De laureaat reageerde verrast bij het ontvangen van de trofee, die hij uit handen kreeg van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid. “Ik had me hier helemaal niet aan verwacht. Het is een mooie erkenning voor al het geleverde werk. Dit motiveert me nog meer om deel te kunnen nemen aan de Spelen in Tokyo. De weg is nog lang, maar ik ga me 100% inzetten om hierin te slagen”, aldus Vandorpe.

Philippe Van Troeye, CEO van ENGIE Benelux, : “ENGIE is trots dat het projecten rond jeugdwerking steunt. Deze trofee belicht vandaag wie morgen Paralympische sportgeschiedenis gaat schrijven in België.  We wensen Jef Vandorpe een schitterende en lange sportieve carrière toe.  Zijn prestaties zijn reeds adembenemend en we zijn benieuwd naar wat hij nog in petto heeft, vooral dan op weg naar en in Tokyo.”

De trofee ENGIE Talent van het Jaar bestaat sedert 2012 en op de erelijst prijken al grote namen zoals Laurens Devos (Paralympisch kampioen 2016), Eléonor Sana (uithangbord Paralympische winterspelen 2018) en Tim Celen, die een selectieticket bemachtigde voor de Spelen in Rio.

Tekst: sidk.be
Foto’s website:Luc Dequick
Fotoboek: Marc Demartin