Jasper Balcaen geselecteerd voor Paralympische Winterspelen

Jasper Balcaen (Maarkedal) werd door het Belgian Paralympic Committee officieel geselecteerd voor de Paralympische winterspelen van PyeongChang 2018, die in Zuid-Korea doorgaan van 9 tot 18 maart.

“Ik ben blij en vereerd dat ik mijn land voor de 2de keer mag verdedigen op de winterspelen.
De weg naar deze selectie was niet altijd gemakkelijk en was onmogelijk geweest zonder mijn familie en mijn 2 trainers Gustav &   Mark Scorgie. De selectie is het resultaat van Teamwork. Ik hoop dat dit toont dat geen enkele droom onmogelijk is zolang je er maar blijft in geloven!”

De 25-jarige Jasper Balcaen komt voor ons land uit in het alpijns skiën. De g-sporter, halfzijdig verlamd sinds zijn geboorte, komt uit in categorie ‘standing’ (staand skiën), waarin hij zich focust op de slalomproeven (slalom en reuzenslalom). Op het WK alpijns skiën van 2017 in Tarvisio eindigde hij op de 12e plaats in de slalom

.

Video
We interviewden Jasper Balcaen in november, tijdens de eerste Paralympische winterstage van het Belgian Paralympic Committee. 

 

Met intussen een jarenlange ervaring, staat hij in PyeongChang voor zijn tweede winterspelen. In 2014 was hij er voor het eerst bij in het Russische Sotsji. Hij eindigde 23e op de reuzenslalom en werd 29e in de slalom.

Met de steun van de Ligue Handisport Francophone brengt de inwoner van Maarkedal het grootste deel van zijn tijd door in het buitenland. Tussen de competities door traint hij op de gletsjer van Stubaital (Oostenrijk).

Het PyeongChang Paralympic Team Belgium zal bestaan uit twee atleten : Jasper Balcaen en Eléonor Sana. Laatstgenoemde werd in december vorig jaar reeds officieel geselecteerd. Lees hier meer.

 

Pin It on Pinterest