Jaak Schram Parkloop: het grootste loopevenement in Hoboken

Op zaterdag 18 november vindt de jaarlijkse Jaak Schram Parkloop plaats in Hoboken. Iedereen kan gratis deelnemen aan deze 43ste editie. De Jaak Schram Parkloop is een jogging voor kinderen en volwassenen. Om 13 uur start een korte loop van 1 kilometer. Om 14 uur kunnen deelnemers verschillende afstanden afleggen (2,5 km 5 km 7,5 km 10 km).

 

Het evenement in Hoboken startte als een eerbetoon aan sportman Jaak Schram, die meer dan 50 jaar sportpromotor was in Hoboken en wiens grote drijfveer het was om kinderen via sport een doel te geven. Het is een van de oudste loopwedstrijden van Antwerpen en wordt traditiegetrouw gelopen in de groene omgeving van park Sorghvliedt. De organisatoren verbinden dit jaar voor het eerst de parken Sorghvliedt en Broydenborg met elkaar. Ook zullen de deelnemers de berg in het park oplopen voorbij de gerestaureerde Belvedère.

 

Geïnteresseerden kunnen zich op de dag zelf ter plaatse inschrijven. Deelnemen is gratis. Alle info staat ook op www.hoboken.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.