Italiaan Davide Cimolai wint massaspurt na derde etappe Ronde van Wallonië

ANTWERPEN – Davide Cimolai (Israel Cycling Academy), heeft de derde etappe in de Ronde van Wallonië op zijn naam geschreven. De Italiaan spurtte in straten van Verviers naar de dagzege, voor Amaury Capiot (Sport Vlaanderen – Baloise) en de Fransman Bryan Coquard (Vital Concept – B&B Hotels). Loïc Vliegen (Wanty – Gobert Cycling Team) blijft leider.

Het peloton trok vandaag van La Roche-en-Ardenne naar Verviers, over een afstand van 206 kilometer. Het ging de hele dag op en af. De Côte de Bérisménil, een col van eerste categorie, lag helemaal in de beginfase van de etappe. Het regende aanvallen die telkens door het controlerende peloton werden teruggehaald. Het laatste aanvallers-duo kreeg nog ruimte tot vier kilometer van de finish, maar ook zij moesten eraan geloven.

In een spurt, licht bergop, kroonde de Italiaan Cimolai zich de sterkste van het pak, voor Capiot en Coquard. In de top tien staan naast Capiot nog vijf Belgen. Lionel Taminiaux sprintte naar plek vier, Tosh Van der Sande werd vijfde. Ook Milan Menten (zes), Timothy Dupont (zeven) en Quinten Hermans (acht) claimden een plek bij de eerste tien.

Voor Cimolai is het zijn derde dagzege van het seizoen. Hij kaapte eerder dit jaar twee ritten in de Ronde van Castilië en Leon weg, waar hij ook het algemeen en puntenklassement won. Vliegen, zondag winnaar in Beyne-Heusay, behoudt de gele leiderstrui. Morgen leggen de renners in de voorlaatste etappe 178 kilometer af van Villers-Le-Bouillet naar Lierneux. Er staan vier beklimmingen op het programma, maar de finale is relatief vlak. (EM/Sporza: Foto TRW Organisation)

Pin It on Pinterest