In Memoriam Jos Nuyens

Jos Nuyens, het boegbeeld van Olse Merksem en overal in Vlaanderen bekend voor zijn groot atletiekhart, is niet meer. De man die jarenlang medebestuurder was van de Vlaamse Atletiekliga, overleed maandag op 89-jarige leeftijd.

Tijdens Olse Atletiek 2015 (Rode Loop Merksem)
In Memoriam Jos Nuyens

Jos Nuyens doorzwom heel wat watertjes in de nationale atletiek. Zeker als bestuurder van de federatie, waar hij een tijdlang de functie van ondervoorzitter waarnam. Twee keer in zijn bestuursloopbaan moest hij wegens omstandigheden zelf het effectieve voorzitterschap waarnemen tot aan de volgende verkiezingen. Jos deed dat met brio: ernstig maar met een kwinkslag en steeds oog en oor voor iedereen die dicht bij het gebeuren betrokken was: zowel zijn collega-medebestuurders als het personeel van de Vlaamse Atletiekliga.

Jos was de menselijkheid zelve. Zelf trof hij het niet altijd met zijn gezondheid, maar dat liet hij tegenover zijn gesprekspartners nooit aan z’n hart komen. Toen hij uit de Raad van Bestuur stapte, bleef Jos Nuyens het atletiekgebeuren van heel dichtbij volgen. Zelden ging er een kampioenschap – zowel in Brussel als in Gent – voorbij zonder zijn aanwezigheid en heel recent nog mocht hij met ‘zijn’ mastersteam van Olse Merksem in Kapellen nog meevieren voor de behaalde titel in tweede afdeling

.
Jos maakte ook nog de recente Flanders Cup van zijn blauw-gele Olse mee aan de Rode Loop, een stadion dat twee jaar geleden werd omgedoopt tot de ‘Jos Nuyenspiste’. Een groter eresaluut kon zijn club aan zijn ere-voorzitter moeilijk geven, hij had dat overigens meer dan verdiend en niet alleen in zijn Merksem alleen. De doorwinterde grijze atletieklegende kon dat eerbetoon naar waarde schatten. Op 23 juli mocht Jos nog zijn 89ste verjaardag vieren. Zijn afwezigheid in eigen midden en bij de nationale kampioenschappen zal zeker gemist worden.

Meer info in verband met de uitvaartplechtigheid volgt zodra mogelijk