Ibe Beckers (14) – behaalt goud in slalom op EK!

Het Europees jeugdkampioenschap is een waar succes voor onze 3 Belgische deelnemers. 

Ibe Beckers (3600 Genk – Mechelse Waterskiclub) heeft vandaag de gouden medaille in de discipline slalom in de categorie U14 behaalt op het EK in Sesena – Spanje. Met een nieuw Belgisch record van 1,5/55/12.00 wist ze een sterke score neer te zetten die niet meer geëvenaard werd.

(Ter info: deze score betekent dat ze 1,5 boei kon nemen aan een bootsnelheid van 55 km/u, waarbij het skikoord reeds ingekort is tot amper 12m!) 

Ibe is sowieso aan een heel sterk kampioenschap bezig. Morgen – zondag 06/08 – skiet ze ook de finale van de discipline figuren. Daar behaalde ze in de voorrondes de hoogste score en stelt aldus hoge verwachtingen voor de finale.

Ook de andere deelnemers doen het prima.

Arno De Ryck (2860 Sint-Katelijne Waver – Mechelse Waterskiklub) verbeterde zijn persoonlijk record in de slalom U17 met een score van 0,50/58/11.25 waarmee hij een plaats in de finale bereikte. Daar moest hij echter de duimen leggen tegen enkele sterkere tegenstanders.

Arnaud-Junior Labarre (1650 Beersel – Waalse Musicride) heeft zijn specialiteit in het schansspringen en slalommen. In het schansspringen verbeterde Arnaud-junior het Belgisch record U17 met een sprong van 51,0 m, maar liefst 4,20m verder dan het vorige record. Deze score is goed voor een knappe 4e plaats op het EK.

In de slalom mocht hij zelfs de 2e medaille voor België omgereikt krijgen: brons.

 

Foto: Marc Vermeiren