Hopen op een medaille voor Seppe Smits en Bart Swings

WILRIJK – Mogen we even dromen dat we morgenmiddag fier mogen vertellen dat de eerste twee Belgische medailles binnen zijn, al moeten we toegeven: het zal verdomd moeilijk zijn voor Seppe Smits en Bart Swings.

Om 2 uur mag u uw wekker zetten voor de eerste finalerun van Seppe Smits in de slope-style. Vorige nacht mochten met name Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer ondervinden hoe moeilijk de piste wel is. Ook Smits plaatste zich pas op het allerlaatste nippertje voor de eindstrijd. ‘Nadat ik me op een zesde plaats had gevestigd kwamen er nog een boel tegenstanders aan de slag. Dat vreet aan je hoor. Nu, ik ben al blij dat ik in de finale ben geraakt. Dat was ook het doel. De wedstrijdomstandigheden waren verre van ideaal. Nadat we drie dagen in perfecte omstandigheden hadden kunnen trainen was het nu bewolkt en stond er veel wind.’ Het is duidelijk dat Smits risico’s zal moeten nemen wil hij een medaille behalen. Onze landgenoot gaat om 2u02 en 2u34 aan de slag en krijgt af te rekenen met elf concurrenten.

Onze tweede grote hoop op een medaille is Bart Swings. Nu, wanneer hij morgenochtend vanaf 10 uur naast eremetaal grijpt, hoeven we nog niet te wanhopen. Zijn sterkste nummer is de massastart en tegen een ambitieuze Sven Kramer zal geen kruid zijn opgewassen. Swings start in de vijfde reeks en heeft de Zuid-Koreaan Seung-Hoon Lee als tegenstander. Om 12u15 komen er nog twee geneutraliseerde Belgen aan de start in de 10 km biatlon. Michaël Rösch en Florent Claude hebben hun beste tijd echter gehad.

Al dit moois kan u ofwel live bekijken in het Korea House ofwel via één van de vijf Eurosportkanalen. (EM)

Hits: 185