Het doek is gevallen voor Olse Merksem HC

Na een zwaar seizoen waarin Merksem zich regelmatig de evenknie toonde van de toppers in de Beneleague hebben we in de Play Off 2 af te rekenen met tal van kwetsuren. Ondanks deze tegenslag wilden onze spelers hun huid duur verkopen maar het dubbeltje viel teveel naar de verkeerde kant.
 
Zo ook in Tournai. Beide ploegen waren zich bewust van het belang en ze begonnen gedreven aan de wedstrijd. Na 14 minuten stond er 6 – 6 op het scorebord. Tournai gedreven door een fantastisch publiek verdapperde en sloeg in 3 minuten tijd een 4-punten kloof 10 – 6 na 17 minuten. Een half herstelde Sten Dielen maakte nu toch zijn opwachting en door zijn verdedigende samenwerking met Alexandre Hayon was na 5 minuten alles te herdoen 10 – 10 na 22 minuten. Merksem rook bloed en Archedley Bazoer, Jeffrey Jacobs, Dimitri Van Den Hoed en Robin Boomhouwer zorgden er aanvallend voor dat we gingen rusten met een 13 – 16 voorsprong.
 
Merksem hield gemakkelijk stand in de tweede helft en op het kwartier stond er nog steeds de geruststellende voorsprong van 20 – 24, vooral onder impuls van Alexandre Hayon die nu ook de netten had gevonden. Maar dan sloeg het noodlot opnieuw toe, Alexandre Hayon moest gekwetst het veld verlaten, we wensen hem langs deze weg al zeker een spoedig herstel toe. Onze verdediging was zijn tandem kwijt en Tournai rook bloed. Met nog 10 minuten te spelen maakten ze de aansluiting 25 – 26. Voor alle eerlijkheid moet ik wel vermelden dat we in deze periode ook enkele niet te missen kansen de nek hebben omgewrongen. Tournai liet het niet aan zijn hart komen en met de steun van hun spionkop gingen ze op en over Merksem. 3 minuten voor tijd 27 – 26 en dit gaf Tournai niet meer af in de laatste minuut werd het nog 30 – 29 en 31 – 30 maar de thuisploeg lukte het laatste doelpunt 32 – 30.
 
Wij wensen Tournai veel succes in hun laatste wedstrijd want met deze omkadering en benadering van een handbalwedstrijd horen ook zij zeker thuis in de Beneleague.
 
Merksem: Dimitri Van Den Hoed 6,Jeffrey Jacobs 6,Alexandre hayon 4,Robin Boomhouwer 4,Archedley Bazoer 4,Dirk Claessens 2, Wouter Sas 2,Lazar Popov 1,Zaid Allaf 1.
Tournai: Lachal 10,De Cocker 6,Ait Bial 4,Chantry 4,Rosier 3,Olexiouk 2,Cuervo 2,Lambert 1.

Hits: 259