Handbal Merksem voorbeschouwing voor onze tweede play-down wedstrijd

Nu de Play Downs van start zijn gegaan en de eerste wedstrijd met overtuiging gewonnen wordt, staat finale nummer 2 voor de deur. Morgenavond, 31 maart, om 20h15 komt Eynatten op bezoek. De Oostkantonners wonnen de eerste 2 wedstrijden in de reguliere competitie duidelijk, maar in de 2de competitie ronde ging het hen al veel minder vlot. Er werd met 2 en 1 doelpunt verloren door Merksem. Het gaat dus in stijgende lijn net als het niveau van de jongens van Piotr Konitz. Onze Leeuwen staan meer dan ooit op gebrand om Eynatten nu wel te verslagen in eigen huis en zo meteen op kop te komen in het klassement van de nacompetitie.

In de aanloop van deze 2de wedstrijd hadden we een interview met 2 sterkhouders uit ons Fanion Team. Doelman Rens Baeyens en cirkelspeler Alexandre Hayon…

 

Hoe voelen jullie zich?

Rens: Heel goed, we zitten in een leuke periode nu de Play Downs van start zijn gegaan!

Alex: Alles gaat goed! De Play Downs zijn er, ik heb er heel veel zin in om ons uiterste best te doen. Zeker na die eerste wedstrijd moeten we er vol voor gaan om ook de 2de thuis te winnen!

 

Hoe gaat de ploeg om met de druk van de P.D.?

Alex: Ik denk dat het nu best wel goed gaat. In het begin van de wedstrijd waren we wat gestresseerd maar in de 2de helft zijn we beter in de match gekomen, met resultaat. Als we ons beter concentreren, verliezen we minder ballen en dan zijn we zeker klaar voor zaterdag.

Rens: Je merkt dat we een jonge groep zijn, maar ik vind dat zelfs de jongeren hun verantwoordelijkheden nemen en dat we er zeker staan op dit moment. De hele groep zal er alles aan doen om het behoud te verzekeren!

 

Welke rol wil je betekenen in de ploeg tijdens dit het laatste deel van de competitie?

Rens: Ik wil zo belangrijk mogelijk kunnen zijn voor de ploeg. Zo goed mogelijk presteren en er staan voor elkaar. Natuurlijk zoveel mogelijk ballen stoppen en de ploeg proberen mee vooruit te trekken.

Alex: De ploeg zoveel mogelijk proberen te ondersteunen en de jongeren ook mee op te trekken en mijn ervaring te delen met hen, om toch zeker in 1ste Nationale te blijven.

 

Kijken jullie op naar elkaar?

Alex: Uiteraard, Rens is een ster! Hij heeft in de Nationale Ploeg gespeeld! (lacht) Rens probeert iedereen te motiveren en er te staan voor de ploeg.

Rens: Ja! Hij is mijn favoriete Waal! 🙂 Hij straalt heel veel positieve energie uit op de ploeg. Omdat hij gewoon voor elke bal wil vechten, motiveert hij ook heel de groep!

 

Wat is het belang van Piotr?

Rens: Die is zeker heel groot momenteel! Hij is net als Alex eigenlijk, hij toont dat hij alles wil geven om elke keer te winnen. Op het veld neem je zijn ingesteldheid ook gewoon automatisch over zodat je alles in de strijd gooit om de punten binnen te halen!

Alex: Hij is heel ervaren dus ik denk hij iedereen beter doet spelen in functie van de ploeg. Hij is gewoonweg een goede coach en we hebben hem zeker nodig!

 

Wat als… je iemand anders mocht zijn voor 1 dag. Wie en waarom?

Alex: Ah Rens natuurlijk! 🙂 Hij is sterk en ik wil wel eens in de goal staan, als ik geen schrik had van de bal… 😉

Rens: Je mag iedereen zijn hoor, moet niet van handbal zijn…

Alex: Jaja, zelfs dan!! 😀

Rens: Hmmm… Misschien wel Niklas Landin… Ik denk dat het een heel mooi leven moet zijn als profsporter. Als je je volledig kan focussen op handbal en er geen bijkomstigheden zijn.

 

Wie was je jeugdidool?

Rens: Thierry Omeyer

Alex: Nicolas Karabatic. Ik heb in mijn jeugd niet echt veel handbal gezien, maar Karabatic sprong er toch altijd tussenuit.

 

Hoe staat jullie partner in dit sportieve verhaal?

Alex: Ze steunt me zeker en vast! Het is misschien wel moeilijk met de tijd die ik in het handbal steek, maar ze volgt me daar wel in en komt ook steeds naar de wedstrijden. Heel tof van haar!

Rens: Ze begrijpt verrassend genoeg dat we hier heel veel tijd insteken, ondanks dat het dan eigenlijk ‘maar een hobby’ is (we kunnen er tenslotte niet van leven in België). Dat vind ik super van haar en steunt mij om er dan ook vol voor te gaan.

 

Tot slot: Hoeveelste eindigen we in de Play Downs?

Rens: (relaxed) Eerste hé! 🙂

Alex: Ik denk dat we alle wedstrijden kunnen winnen, afhankelijk van onze concentratie, maar ik zie ons ook op de eerste plaats eindigen!