GS Beobank Hoboken – Selaklean Thulin


Bekijk hier het album

Achtste play-offfinale in de rijke geschiedenis van GS Beobank Hoboken. Niet zonder trots betraden onze krijgers hun flink volgelopen basis, klaar om de tweedaagse veldtocht voor de landstitel aan te vatten. Tegenstander was (alweer) het exotisch legioen van Selaklean Thulin, hoofdzakelijk bestaande uit Braziliaanse beroepshuurlingen.
Spetterende start
De talrijke toeschouwers werden getrakteerd op een daverende ouverture: na amper twintig seconden mocht Bruno Barboza nagenoeg ongehinderd de score openen (0-1), Steven Dillien zorgde onmiddellijk voor een klinkend antwoord (1-1).
De toon was gezet voor een felle confrontatie, verstoord door een aantal betwistbare arbitrale beslissingen. Birger Maes werd duchtig bestookt, aan de overzijde stuitte een doorbraak van Steven Dillien en Zakaria Daali op een waakzame Darcio Forgiarini.

Bezoekers duwen op het gaspedaal

De huidige landskampioen kwam nadrukkelijker in beeld. Op een voorzet van Marcelo Padilha Goncalves schoof Michel Souza Moraes met lijf en leden in de netten … gelukkig niet met de bal! Hicham Channouf oogstte luid applaus met een sublieme raid, de ST-doelman zweefde zijn bolide al even klasrijk in hoekschop. Ook Birger Maes verrichtte een schitterende redding toen Lucas Diniz Pinheiro alleen voor hem opdook. De Hobokenaars hielden het been stijf, vooral Khaled Oulichki bleek meermaals een rots in de branding. Drie minuten voor de rust wisten zij de opponent warempel een vijfde blauwe kaart aan te smeren.

Pijnlijke misser van Antoine Lemaire

Twee incidenten veroorzaakten heel wat kabaal: Marcelo Padilha Goncalves ging in de strafschopzone opzichtig maar zonder het gewenste gevolg neer, de scheidsrechters kregen een lawine van Henegouws protest over zich heen; nog meer deining veroorzaakte een overtreding op Zakaria Daali, bestraft met het zesde blauwe karton. Helaas kogelde Antoine Lemaire de negenmeter pardoes op Darcio Forgiarini. Een gemiste kans om met een (kleine) voorsprong naar de kleedkamers terug te keren…

Het deksel op de neus

Niettemin begonnen de goud-zwarten erg hoopvol aan het tweede kapittel. Telkens op een verre uitworp van Birger Maes waagde Imad Amazou twee verdienstelijke doelpogingen.
In de 36′ werd de thuisploeg zwaar gepakt: André Pereira de Campos besloot een razendsnelle actie met een dreun die Birger Maes niet kon klemmen, Lucas Diniz Pinheiro sloeg in de rebound meedogenloos toe (1-2). Hicham Channouf zag twee mooie inspanningen niet bekroond, een flitsende kaatsoefening tussen Hicham El Morabit en Marcelo Padilha Goncalves maakte de Hobokense illusies een stuk armer (1-3). Kort daarop verscheen Bruno Barboza oog in oog met Birger Maes, onze ballenpakker verhinderde nog erger.
Nadat Xavier Potvin staalhard nipt naast de kruising had gemikt, vroeg GS-coach Karim Akajoua een time-out voor zijn in ademnood verkerende troepen.

Verwoed offensief

GS Beobank Hoboken ging met hernieuwde moed in de achtervolging. Khaled Oulichki kwam plots in ideale schietpositie, zijn trap miste de nodige kracht en precisie om Darcio Forgiarini te vloeren. Ook een pegel uit de draai van Imad Amazou bracht de bezoekende portier niet in verlegenheid.
De klok tikte ongenadig verder. Birger Maes etaleerde opnieuw een verbazingwekkende parade. Zijn overbuur hield eveneens op grandioze wijze een snedige combinatie tussen Steven Dillien en Antoine Lemaire staande. ST-coach Abdelhak Ouafik voelde de bui reeds hangen en verzocht op zijn beurt om een spelonderbreking.

Turbulent slot

De slotminuten werden ontsierd door enkele betreurenswaardige gebeurtenissen. In een bijzonder verhitte sfeer mochten zowel Hicham Channouf als Michel Souza Moraes met een gele sanctie iets vroeger dan de andere acteurs onder de douches. Ook een onbegrijpelijke beoordeling van scheidsrechter Maxime Duret was niet bevorderlijk om de gemoederen te bedaren. Tussendoor stond Michel Souza Moraes op de goede plaats om een allerlaatste poging van Steven Dillien voor de doellijn te ontzetten… 

Selaklean Thulin – GS Beobank Hoboken

Mission impossible

De Hobokense aspiraties kregen reeds vroeg in de wedstrijd een flinke dreun: een trap van José Silva Magno de Lima sprong via de voet van Lucas Diniz Pinheiro in de benedenhoek (1-0). Met deze gelukstreffer stonden onze jongens dadelijk voor een quasi onmogelijke opdracht. Niettemin gingen zij onverstoord op jacht naar de gelijkmaker.

Kansen bij de vleet

Die zoektocht werd ingezet met een vrijschop van Antoine Lemaire tegen de staak, gevolgd door een poeier van André Pereira de Campos die Birger Maes tot een indrukwekkende duikvlucht verplichtte. In de 10′ ondernam Zakaria Daali een fraaie dribbelactie en vond de vrijstaande Imad Amazou, tot ieders verbazing mikte onze balvirtuoos naast. Een kogel van Hicham Channouf deed de vuisten van de plaatselijke doelman gloeien. Aan de overzijde dwarrelde een opwippertje van José Silva Magno de Lima op de paal. Even voorbij het eerste kwartier vertrok Steven Dillien na een succesvolle interceptie alleen op avontuur, Darcio Forgiarini rende gevat uit zijn kooi. Uiteindelijk geschiedde dan toch gerechtigheid toen Imad Amazou doorheen de lokale defensie walste, Hicham Channouf maakte zijn opwachting om diens voorzet binnen te duwen (1-1).
GS Beobank Hoboken bracht de gastheren aan het wankelen en wist hen zelfs met een vijfde blauwe kaart op te zadelen nadat een doorbraak van Khaled Oulichki foutief werd afgeremd. Een venijnige schuiver van Zakaria Daali dwong Darcio Forgiarini tot een extreme redding. Zeer tegen het spelbeeld in, kanjerde Marcelo Padilha Goncalves een vrije trap in de Hobokense touwen (2-1). Daarop zagen Antoine Lemaire en Imad Amazou beurtelings een rijpe doelkans stuklopen.

Duivelse Darcio Forgiarini

Twee minuten voor de pauze beging Hicham El Morabit hands ter hoogte van de middellijn. We sloegen onze ogen ten hemel: net als in de heenmatch geraakte de negenmeter van Antoine Lemaire niet voorbij de grijparmen van Darcio Forgiarini! De thuisploeg mocht de kleedkamers met een gevleide voorsprong opzoeken.
Marcelo Padilha Goncalves verzorgde de inleiding van het tweede bedrijf met een spectaculaire zij het onschadelijke omhaal. Narigheid had wel kunnen voortvloeien uit Hobokens balverlies, gelukkig was Birger Maes bij de pinken. Een verschrikkelijke vuurbal van Bruno Barboza hakte één van de staanders bijna doormidden, terwijl Hicham El Morabit een volgehouden inspanning langs de linkerflank voorlangs besloot.

Weer morsen met de kansen

Gaandeweg haalden de Beobankers opnieuw het laken naar zich toe. Pogingen van Imad Amazou, Antoine Lemaire en Zakaria Daali ontbeerden echter de nodige accuratesse. Khaled Oulichki verscheen als overwinnaar uit een stevig duel, lukte een splijtende dubbelpas met Steven Dillien maar speelde het van dichtbij helaas niet klaar. Ook de geïsoleerde Imad Amazou kraakte zijn schot op jammerlijke wijze. Het was illustratief voor het gebrek aan trefzekerheid dat onze ploeg in haar greep hield…
Over het geheel genomen was GS Beobank Hoboken vanavond minstens de evenknie van de Henegouwers geweest. Bij sommige GS-spelers leidde dit tot hoogoplopende frustraties: Steven Dillien en Zakaria Daali werden voor een (onnodige) overtreding met een geel karton uitgewezen.
Tussendoor had Hicham El Morabit de overwinning veilig gesteld (3-1), grabbelde Birger Maes nog een negenmetertrap van deze laatste uit zijn doelkader en gold de uiterst late tegengoal van Hicham Channouf slechts als een magere troost (3-2).
Na het eindsignaal mochten onze moegestreden krijgers zich fier op de borst kloppen en kon Selaklean Thulin zijn nieuwe kampioenstitel uitbundig vieren. Terecht en verdiend: op de BZVB-troon blijft de ijzersterke formatie van ST-coach Abdelhak Ouafik de scepter zwaaien.