Grandioos Gymgala in de Lotto Arena!

Gymgala, 20 years of GOLD!

Op zaterdag 15 en zondag 16 december vormt de Lotto Arena in Antwerpen hét mekka voor alle gymnastiekfans. Internationale toppers, Belgische atleten en special acts verzamelen in Antwerpen voor hét gala van het jaar. Speciaal voor deze 20ste editie ’20 years of gold’ toveren we de Lotto Arena om tot een ware feestarena! Zet jullie schrap voor een fantastische editie van het Gymgala!

Gymfanaten kunnen na de show ook kennismaken met de deelnemende toppers tijdens de handtekeningsessie. Op zondag vervoegen Gymbo & Gamba de show, ideaal voor een middagje met de kinderen!

Een organisatie van Gymnastiekfederatie Vlaanderen.

Locatie

Lotto Arena
Schijnpoortweg 119 119
2170 Antwerpen
 Plan uw route via Google Maps

Programma

Zaterdagavond 15 december 2018 – 20.00 uur

  • 18:30 uur: Deuren open
  • 20.00 uur: Deel 1
  • 21.00 uur: Pauze
  • 21.30 uur: Deel 2
  • 22.40 uur: Handtekeningsessie

Zondagnamiddag 16 december 2018 – 14.00 uur

  • 12.30 uur: Deuren open
  • 14.00 uur: Deel 1
  • 15.00 uur: Pauze
  • 15.30 uur: Deel 2
  • 16.40 uur: Handtekeningsessie

 

 

 

Op zaterdag 16 en zondag 17 december verzamelde jong en oud in een uitverkochte Lotto Arena voor de 19de editie van het Gymgala. Het werd, naar jaarlijkse gewoonte, een fan-tas-tische show met internationale en nationale toppers om ù tegen te zeggen!

Presentators van dienst, Ruben Van Gucht (op zaterdag) en Sien Wynants (op zondag), opende de show met veel behagen en stelde de volledige cast voor! Niemand minder dan onze Belgische trots Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) beet de spits af aan haar lievelingstoestel tijdens de show op zaterdag! Een oorverdovend applaus loeide door de Lotto Arena na haar afsprong. De toon was gezet!

Gemengd paar en tevens Europees kampioen (tempo en balans) bij de juniores, Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) kwamen als tweede aan de beurt met een elegante combined oefening. Op zondag zagen we het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram ( Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré ( Sportac Deinze) in actie. Gevolgd door de groepsoefening van Topsport Toestelturnen meisjes. Zij turnden op de exclusieve lijn Nina-materiaal van Janssen-Fritsen!

Van de ene Belgische topper naar de andere met Loïc Lenoir (WIK Oostende). Hij bracht een trampoline-oefening boordevol schroeven & dubbele salto’s! Ritmiekster Dina Averina (RUS) nam daarna de carré over. De Lotto Arena aanschouwde een spectaculaire oefening met hoepel door de huidig wereldkampioene! Later in de show zagen we haar ook nog in actie met een lichtgevende bal.

Van Rusland dan naar Canada. Les Vitaminés, twee grappige mannen met een fitbal, brachten een ludieke balet/show act. Ongelooflijk wat je allemaal met een simpele bal kan doen! Ook ringenspecialist Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) was natuurlijk van de partij! De vele fans juichten hun idool toe én zongen zelf een liedje voor de jarige Dennis! Hij werd 24 jaar! Proficiat Dennis!

Een moment van stilte wanneer Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) hun beginpositie aannamen. Met een betoverdende oefening op de choreografie van Irina Shadrina brachten ze ‘Ave Maria’. Even later zagen we de Cubaan Manrique Larduet tuimelen aan de herenbrug. Later in de show bewees hij zijn internationale status nogmaals aan grond.

De opzwepende muziek van ‘The Amazing Flowers’ bracht de toeschouwers volledig up tempo voor de volgende act. Tumblers uit Denemarken, Groot-Brittannië en Rusland sprongen de pannen van het dak. Onder hen ook onze Belgische tumblingtrots Tachina Peeters (Gymplus). Daarna brachten Suren en Karyna de rust terug met hun “relations” by Rigolo.

De Franse Melanie De Jesus Dos Santos schitterde aan de balk op een prachtige medley van ‘Birdy’. En de G-Gymmers uit Gymflex Mechelen, Gympuls Essen, Deugd en Moed Ekere, Omnigym Jong Edegem, Esthetica Gymteam Brecht beindigden het eerste deel van de show zowel op zaterdag als op zondag met een toffe groepsact!

Na de pauze vlogen we er opnieuw stevig! Op zaterdag zagen we demogroep Acro II Gym met ‘Vicio‘ en op zondag brachten de jongens en meisjes van Turnclub Olympia Merelbeke ‘Animalé’. Over dan naar het rek met showbeest Noah Kuavita (Silok Deurne) die maar liefst 5 vluchtelementen turnde

Het was uitkijken naar de groepsoefening van Topsport Acro. Een oefening, geïnspireerd door de populaire reeks ‘Games of Thrones’ op een choreografie van Irina Shadrina toonde opnieuw wat voor vele talenten wij in huis hebben! En Net als vorig jaar waren er ook skippers van de partij! De jongens en meisjes van Siluskip kwamen met een top performance op de proppen!

Terug van weggeweest Axelle Klinckaert (GymMax) met haar vernieuwde grondoefening bracht het publiek aan het lachen. Blij dat we haar terug in actie konden zien! Op zondag nam team mate Senna Deriks (Gymgroep A.S.) de grond over. Op naar wat mannelijk talent met de groepsoefening van de jongens Toestelturnen. Spektakel op maar liefst vijf verschillende toestellen! Uiteraard mocht in dit Gymgala een internationale trampolinetopper niet ontbreken. Allan Morante (FRA) sprong tot wel 6 meter hoog en deed het publiek huiveren.

Even later demonstreerden de jongens van Jonglissimo hun kunnen. Lichtgevende kegels vlogen in het rond! Belgisch kampioene Rune Hermans (Gym Haacht) verzorgde de volgende oefening aan balk.

De Chilly Brothers kwamen ook nog in actie. Op een hoge stelling brachten ze spectaculaire maar vooral gevaarlijke trucs. De toeschouwers zaten op het puntje van hun stoel! Daarna nòg meer mannelijk talent. Europees kampioenen Tempo, Kilian Goffaux (Sportac Deinze) en Robin Casse (VGL Niel) knalden (letterlijk) in legermodus door de Arena!

Afsluiten deden we met een laatste rondje Tumblingpasses! De show eindigde op z’n hoogtepunt!

Bekijk de foto’s vanaf woensdag 20/12/2017