GOUD en ZILVER op World Cup in Puurs!

Van 15 tot 17 februari stond in Puurs de 1ste FIG World Cup Acro van het seizoen op het programma. Tijdens deze World Cup zagen we 11 landen in competitie. Voor de gymnasten een ideale voorbereiding voor het WK Acro dat van 13 tot 15 april doorgaat in de Antwerpse Lotto Arena!

Donderdag 15 en vrijdag 16 februari kwamen de gymnasten in actie met hun tempo- en balansoefening tijdens de kwalificaties. De teams die zich konden selecteren voor de finale kwamen vandaag, zaterdag 17 februari, opnieuw in actie met hun combined oefening. Tijdens de finales starten alle teams opnieuw vanaf nul, alles is dus opnieuw mogelijk. België nam aan deze World Cup deel met 4 formaties, elke formatie wist zich te selecteren voor de finale.

 

Belgische delegatie:

Finale Heren paar

In de categorie Heren paar waren alle ogen gericht op onze Belgische deelnemers Kilian Goffaux en Robin Casse. In een sterke competitie houden de jongens het hoofd koel en nemen ze na de kwalificaties de eerste plaats in beslag. Ook in de finale weten ze te knallen en halen ze het van de twee Russische teams!

 1. België – 29,470
 2. Rusland – 28,900
 3. Rusland – 28,570

Finale Meisjes paar

Na het behalen van de zilveren medailles tijdens het afgelopen Europees kampioenschap in Polen waren Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe vastberaden om in Puurs te knallen. En dat doen ze, onze meisjes schitteren in de finale en laten met een mooie voorsprong de andere teams achter zich. In Antwerpen zijn de Russische Daria’s echter wel van de partij, benieuwd hoe het dan afloopt!

 1. België – 29,410
 2. Oekraïne – 28,640
 3. Portugal – 26,580

Finale Gemengd paar

Marte Snoeck en Bram Röttger maakten dit seizoen hun debuut in de senioren competitie. Met twee mooie oefeningen in de kwalificaties gaan Marte en Bram als 3de naar de finale. In een sterke competitie is de spanning te snijden. Marte en Bram turnen een mooie combined oefening maar dienen de teams uit Rusland en Wit-Rusland te laten voorgaan. Een knappe 4de plaats op hun eerste World Cup!

 1. Rusland – 30,030
 2. Wit-Rusland – 29,030
 3. Rusland – 28,860

Finale Heren vier

Aan deze World Cup namen 4 Heren vier formaties deel. De kwalificaties liepen voor onze Belgen iets minder vlot. Focus dus voor die finale! En dat doen ze. Noam, Hannes, Bram en Jonas turnen een fantastische combined oefening en mogen hierbij het zilver in beslag nemen!

 1. Oekraïne – 29,400
 2. België – 28,570
 3. Rusland – 27,950

Meisjes drie

Geen Belgische deelnemers in deze categorie. In een spannende finale worden de medailles verdeeld tussen de meisjes uit Rusland & Wit-Rusland.

 1. Rusland – 29,780
 2. Wit-Rusland – 29,080
 3. Rusland – 28,030

Tekst: Delphine Gosseye
Foto’s: Freddy Vercauteren