Goffin/Darcis tonen Fransen hun hielen in opwarmertje voor Daviscupfinale

ANTWERPEN – Hoe hou je de aandacht levendig voor een persconferentie waarop je eigenlijk niks te vertellen hebt? Zoals vandaag maandag bijvoorbeeld in verband met de European Open, die ondertussen van start zijn gegaan in de Lotto Arena en het Sportpaleis. Je laat de twee beste Belgische tennissers een wedstrijdje pedalo-en tegen de Fransen, als opwarmertje voor het echte duel eind november in Rijsel.

Goffin en Darcis – die de Belgische kleuren verdedigden – haalden het met gemak op het water van het Straatsburgdok, ter hoogte van het Havenhuis. Het Franse duo (Sébastien Grosjean/Benoit Paire) zal wel niet datgene zijn wat ze binnen enkele weken tegenover zich krijgen. Dat er tijdens de aansluitende persconferentie uiteindelijk niets te vertellen viel is alleen maar goed nieuws voor organisator Andy Hancock, want het betekent dat er geen forfaits dienden te worden opgetekend. ‘Ik ben enorm fier op dit deelnemersveld. Het is niet eenvoudig om de spelers onmiddellijk na een Aziatische toer naar Antwerpen te krijgen en vergeet ook de concurrentie niet van de tornooien in Stockholm en Moskou.’

Wat kunnen de toeschouwers deze week verwachten? Vandaag en morgen zijn vooral inloopdagen alhoewel dinsdag toch al Ferrer en Shapovalov aantreden en Darcis dubbelt aan de zijde van Arthur De Greef. Woensdag begint dan het echte vuurwerk. De broers Bryan maken dan hun opwachting in het dubbelspel, om 18 uur wordt hulde gebracht aan het Belgisch Davis Cup-team, één uur later speelt Darcis (ATP 98) zijn eerste wedstrijd tegen de Duitser Cedric-Marcel Stebe (ATP 78) en sluit Nick Kyrgios de avond af tegen mogelijk Ruben Bemelmans, indien die vanavond voorbij Peter Gojowczyk geraakt. Donderdag is het dan eindelijk de beurt aan de eerste tweede reekshoofden, Tsonga en Goffin. Zeker is dat de wedstrijd van onze nummer één om 19 uur staat geprogrammeerd. Hij neemt het dan op tegen ‘veteraan’ Florian Mayer (ATP 66)  of ‘youngster’ Frances Tiafoe (ATP 79).

Goffin: ‘Sinds vrijdag ben ik weer in het land. Vermits ik pas donderdag moet aantreden zal ik de jetlag tegen dan wel hebben verteerd. Na mijn overwinningen in Shenzhen en Tokio speelde de vermoeidheid mij parten in Shanghai, waardoor ik al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. In Antwerpen ga ik zeker voluit. De rest van mijn programma ligt nog niet helemaal vast omdat alles staat of valt met mijn deelname aan de Masters. In principe wordt het Bazel, Parijs, hopelijk Londen en dan een week voorbereiding naar de Davis Cupfinale toe.’ Steve Darcis heeft een rustiger programma in de aanloop naar Rijsel. ‘Ik heb helemaal geen reden om me niet volledig te geven in Antwerpen. Mijn nekblessure, die me in Beijing parten speelde, ligt achter de rug. De volgende twee weken treed ik nog aan in twee Challengers en dan heb ik nog eens veertien dagen om me voor te bereiden op de Davis Cup. Met kapitein Johan Van Herck ben ik op zoek naar een geschikte trainingslocatie.’ Omdat reekshoofd nummer twee, Jo-Wilfried Tsjonga, nog niet in Antwerpen was toegekomen, zat het derde reekshoofd, de Australiër Nick Kyrgios mee aan de ‘eretafel’. ‘Toen ik een maand geleden in België was voor de halve finale van de Davis Cup had ik niet durven dromen dat ik nu hier zou hebben vertoefd. Nu, vermits ik in Parijs en Bazel speel, was dit tornooi mooi meegenomen. Brussel heb ik al leren kennen, nu wordt het tijd om ook wat plekjes in Antwerpen te ontdekken.’ (EM)

Pin It on Pinterest