Gert Peeters nieuwe hoofdcoach BeNeLiga-team Antwerp Phantoms

De kogel is door de kerk. Het BeNeLiga-team van ijshockeyclub Antwerp Phantoms heeft een nieuwe hoofdcoach vanaf seizoen 2018/2019. Gert Peeters wordt de nieuwe ‘Bench Boss’ nadat Buck Rombouts om privéredenen een stap opzij heeft gezet.

Met Gert Peeters haalt Antwerp Phantoms opnieuw heel wat ijshockey knowhow naar de club. Bovendien blijft het een beetje ‘in de familie’, want net als Buck Rombouts is Gert Peeters afkomstig uit de Phantoms-stal. Als jeugdspeler en later als senior verdedigde Gert de blauw/gele kleuren van de club. En net als zijn voorganger vertegenwoordigde hij de Belgische driekleur als internationaal en achteraf ook als jeugdcoach van Team Belgium (zilver in 2005) op WKs. Het afgelopen jaar was Gert Peeters onder contract bij de Oostenrijkse profclub Vienna Capitals waar hij een belangrijke schakel was in de jeugdwerking. Gert ademt ijshockey. Met zijn bedrijf Coaching One begeleidt hij ijshockeyers en andere sporters. Zijn zonen Sam en Senna, die beiden hun jeugdopleiding startten bij Phantoms, zijn momenteel actief in het buitenland.
“Wij zijn blij dat Gert voltijds bij onze clubwerking betrokken zal zijn vanaf het volgende seizoen”, aldus voorzitter Jan Pasmans. “Gert brengt heel wat ijshockey-ervaring naar onze club. Door zijn gedrevenheid en passie voor het ijshockey volgt hij alle nieuwe ontwikkelingen op de voet en past die met succes toe. We hebben met Gert een lange-termijnafspraak. Ons BeNeLiga-team voor het volgende seizoen zal een jong team zijn dat nog volop moet groeien. Gert staat bijgevolg voor een heuse uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat hij in de functie van hoofdcoach ons jonge team succesvol zal begeleiden naar mooie sportieve prestaties in de toekomst.”

 

Gert Peeters neemt alvast de koe bij de horens. De jongens van het BeNeLiga-team starten weldra reeds met de office voorbereidingen voor volgend seizoen.