Gent- Wevelgem “en stad ieper….

Persmededeling Copyright Press  Flandersclassic

GENT-WEVLEGEM EN STAD IEPER SLAAN HANDEN IN ELKAAR VOOR E-BIKE TOUR IN FLANDERS FIELDS

Vilvoorde, 19 augustus 2021 – Dit najaar richten Gent-Wevelgem en Ieper zich met de organisatie van de E-bike Tour in Flanders Fields tot de recreatieve fietser. Van 21 augustus tot en met 23 oktober kan je vanuit Ieper aan de hand van een toeristisch roadbook per fiets verschillende historische hotspots in de regio ontdekken.

Wie op zoek is naar een sportieve manier om Flanders Fields te verkennen, is vanaf 21 augustus in Ieper aan het juiste adres. De stad bundelt tot en met 23 oktober de krachten met Gent-Wevelgem voor de organisatie van de E-bike Tour in Flanders Fields. Een fietstocht van 50 km langs de fietsknooppunten, af te leggen met je e-bike of gewone fiets, neemt je mee naar historische hotspots in de streek.

Voor je op pad gaat, kan je voor 16 euro bij de toeristische dienst van de stad Ieper, in de bekende Lakenhallen, een herbruikbare katoenen rugzak afhalen. Daarin zal je een routekaart terugvinden die je door Flanders Fields begeleidt, samen met een toeristische gids die je onderweg de verhalen van de monumenten en de streek zal bijbrengen.

Ook in je belevingspakket zitten enkele gadgets, een sample van Kwaremont, een herbruikbare waterfles en een cadeaubon. Met dat laatste kan je terecht in de Ieperse horeca of bij handelaars in de regio voor een leuke afsluiter van of herinnering aan een ongetwijfeld boeiende dag in de Westhoek.

Voor meer info

E-bike Tour in Flanders Fields

·        Wanneer: 21/08 t.e.m. 23/10

·        Startpunt: Lakenhallen – Dienst Toerisme Ieper                     

·        Kostprijs: 16 euro

·        Meer info: www.toerismeieper.be/ebike-tour-in-flanders-fields