Gent maakt zich klaar voor sportieve zomer

Welke zomersport doet u het liefst? Proef van de uitdagende zomersporten in het aanbod van de Stad Gent, schrijf u in voor een sportcursus en wie weet ontdekt u wel uw favoriete sport!

Zomersport 2018

Wilt u de hele zomer lang in vorm blijven? Zet uw sportiefste beentje voor en kies uw favoriete sport uit een van de zestien hippe zomersporten. Wat dacht u van een wedstrijdje padel, een kajaktochtje op de Leie of stand up paddle onder een heerlijk zonnetje? Misschien maakt u graag eens kennis met eutonie, daarbij leert u de juiste spanningsbalans tussen lichaam en geest te vinden. De avonturiers onder ons vinden zeker en vast hun gading op het hoogteparcours of vliegen liever over het BMX-parcours op de Blaarmeersen. U kan ook rustige natuurwandelingen maken, onder begeleiding, in de Bourgoyen-Ossemeersen en de Gentbrugse Meersen.

Nieuwe sporten

De nieuwste hype in het loopgebeuren is Start to Trail, of wat dacht u ervan om eens onder gidsenbegeleiding de geschiedenis van Gent al lopend te ontdekken? Voor de fietsliefhebbers hebben we twee fietstochten op het programma, een van 17 of een van 40 km. Op het water kan u met een drijvende mat aan Floatfit doen, een uitdagende bootcamp waarbij u spieren zal gebruiken waarvan u niet wist dat u ze had.

G-sport

Voor sporters met een beperking is er een G-sportaanbod. Sporters met autisme, een verstandelijke of een fysieke beperking komen in aanmerking voor een lessenreeks padel. U kan ook slingeren en springen bij het hoogteparcours, of uzelf op het water begeven bij de stand up paddle.

Praktisch

De meeste zomersporten zijn toegankelijk vanaf 16 of 18 jaar, enkele ook al vanaf 12 jaar. De lessenreeksen vinden meestal plaats in de Blaarmeersen, maar ook in Gentbrugse Meersen, Bourgoyen of midden in de stad. De fietstocht en de natuurwandeling zijn gratis.

Inschrijven

Inschrijven is noodzakelijk en start voor Gentenaars op woensdag 23 mei 9 uur, voor niet-Gentenaars op donderdag 24 mei om 9 uur via:

  • Telefonisch op 09 266 80 00 van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 19 uur
  • Ter plaatse in het Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 12 uur (op woensdag ook tussen 13.30 en 17 uur)
  • Via e-mail naar sportdienst@stad.gent. Opgelet! E-mails worden niet prioritair behandeld.

LET OP: inschrijving op de inschrijvingsdag kan pas vanaf 9 uur .