Geen beloning voor harde werk van Antwerp Phantoms

Aanvankelijk twee wedstrijden voor het Eliteteam van Buck Rombouts. De uitwedstrijd in Zoetermeer tegen Panters werd evenwel uitgesteld om een triestige reden, met name het overlijden van een zoontje van één van de spelers van de Nederlandse club. Op dergelijk moment merk je dan weer de samenhorigheid van de BeNe-ijshockeyfamilie. Het regende steunberichtjes op facebook en Antwerp Phantoms was uiteraard onmiddellijk bereid om hierin mee te werken.

Zondag 3 december was het echter opnieuw competitie-ernst met een thuiswedstrijd tegen het sterke Den Haag. Een niet te onderschatten opdracht want de uitwedstrijd in Nederland werd verloren met zware 13-3 cijfers. En net dat feit zorgde voor een verrassingseffect want ditmaal beet Phantoms sterk van zich af. Amper vier minuten in de eerste periode nam Den Haag de leiding met een eerste doelpunt. Het antwoord van Phantoms liet niet lang op zich wachten want in de 14de minuut knalde Van den Bogaert de puck in de Haagse netten. Amper 40 seconden in de tweede periode deed nummer 12 het opnieuw, pass vanuit de face-off en knal in het doel. De Antwerpenaren kregen vleugels terwijl Den Haag het reeds snelle tempo verhoogde. De supporters kregen een aangename wedstrijd te zien: flitsend ijshockey met spannende counters. McCann-Coppens krijgt een break-away pass wanneer hij uit de strafbank komt, maar kan jammer genoeg de Haagse goalie niet verschalken. Phantoms is evenwel op dreef en in de 35ste minuut is het Bartek die de puck voorbij de Haagse goalie ramt. Den Haag is verbijsterd, maar kan de schade beperken met een tegendoelpunt. De derde periode loopt het echter mis voor de thuisploeg. In amper 16 seconden scoren de bezoekers de gelijkmaker en een vierde doelpunt. Den Haag benut dan nog een powerplay om een vijfde keer te scoren. Eindscore: 3-5 (1-1; 2-1; 0-3) met doelpunten van Van den Bogaert (2) & Bartek.

 

“Het wordt frustrerend”, aldus Coach Rombouts. “We werken hard de ganse wedstrijd en dan is plots de focus enkele luttele minuten weg en geven we de match uit handen. De eindscores liegen er niet om. We draaien goed mee in de BeNeLiga, maar we moeten 100% focus houden. Ik merk reeds een enorme progressie, maar hard blijven werken, is de boodschap.”

 

Jeugd- en lagere reeksen

DIV3 won op Ruggeveld met 7-5 van Limburg One. U19 verloor op Ruggeveld met 4-6 tegen Liège Bulldogs. U16 verloor in Turnhout met 11-1 tegen Ice Tigers. U12 verloor op Ruggeveld met 1-5 tegen Liège Bulldogs.

 

De Sint op bezoek

Zaterdag 2 december ontvingen we op onze ijsbaan hoog bezoek, niemand minder dan Sinterklaas en zijn gevolg kwamen een bezoekje brengen tijdens een raining van onze allerjongste ijshockeyspelers. En ja hoor, zoals verwacht … er waren geen stoute kinderen dit jaar 😉.

Team Belgium

Twee speelsters van Antwerp Phantoms – Lotte De Guchtenaere en Cato Boon – vervoegden het Nationale damesteam dat vanaf maandag een kwalificatietoernooi speelt in Sofia, Bulgarije voor het IIHF Wereldkampioenschap DIV2 Groep B.

 

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 9 & 10 december

9 december

U16 – Deurne – 17h45 – Antwerp Phantoms vs HYC Herentals Rood

DIV3 – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Heist Hitmen

 

10 december

U14 – Deurne – 12h45 – Antwerp Phantoms vs Liège Bulldogs Navy

REC – Deurne – 20h00 – Antwerp Phantoms vs Eindhoven Joe Bar

 

Antwerp Phantoms op verplaatsing 9 december

9 december

U12 – Mechelen – 12h05 – Mechelen Sharks vs Antwerp Phantoms

BNL – ’s Hertogenbosch – 20h15 – Red Eagles Den Bosch vs Antwerp Phantoms