Garrincha Antwerpen opent vier nieuwe indoor-padelcourts in Hoboken

HOBOKEN – In Hoboken opent Garrincha Antwerpen vier nieuwe indoor padelcourts. De almaar populairder wordende racketsport waaide over uit Zuid-Amerika en is ondertussen aan een opmars bezig in Europa. De mix van tennis en squash is bijzonder toegankelijk en geschikt voor jong en oud. Dankzij de indoorlocatie speel je heel het jaar in dezelfde optimale omstandigheden.

Garrincha is in Antwerpen en Brugge bekend als indoorvoetbalcentrum met vijf veldjes in kunstgras maar het wil nu uitbreiden naar een écht urban sports centre. Het sportcentrum in Hoboken, deel van de Blikfabriek site aan de Lageweg, breidde uit met vier indoor-padel veldjes. Zaakvoerder Frederic Meurisse: ‘Padel is een tactische sport. Strategie is belangrijker dan kracht. Dankzij de glazen wanden rondom het veld krijg je lange rally’s, intense acties en veel spektakel. We zijn de eerste club in de stad Antwerpen die klanten de luxe aanbiedt om binnen te kunnen spelen. Zo ervaren ze heel het jaar lang de beste kwaliteit van padel.’

Padel is een racketsport met ingrediënten uit onder meer tennis en squash. Het is een terugslagspel dat zowel enkel als dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen of betonnen wanden. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally’s en levert meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht. Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en is erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter.

Padel is echter nog niet voor iedereen bekend en daarom organiseert Garrincha Antwerpen samen met Hello Padel Belgium een openingsweekend op zaterdag 17 en zondag 18 augustus. Meurisse: ‘We willen laten zien dat iedereen dit spel kan spelen. Onze topcoach Ronny Van Langendonck zal het via lessen en demomatchen met plezier uitleggen aan iedereen die geïnteresseerd is. De week na ons openingsweekend beginnen we met onze reeks Start To Padel, twee kennismakingssessies van anderhalf uur. Na deze drie uur zal er nog een Meet & Play volgen, een vrijdagavond waar je nieuwe teamgenoten kan leren kennen tijdens een tornooitje.’

‘Dit is het ideale sportmoment om te beleven met vrienden of collega’s. De initiatielessen tijdens het openingsweekend zijn volledig gratis maar inschrijven is aangewezen via http://antwerpen.garrincha.be. Tijdens het openingsweekend zijn de padelcourts gratis te bespelen tijdens 11 en 18 uur. Je veldje reserveren kan via https://garrincha.be.’ (EM/ Foto Garrincha Antwerpen)

 

Pin It on Pinterest