Gapersrit, the place to be …

Het wegvallen van de Sinterklaas Nocturne begin december betekent plots dat de RPR Gapersrit nu de laatste proef wordt van het VAS Rittensportkampioenschap. Een onverwachte wending voor de 4de uitgave van deze rit!

Het wordt bibberen voor de organisatie”, stelt organisator Patrick Rosiers, die nu een nieuw gegeven voor de voeten krijgt geworpen. Het kan immers betekenen dat de inschrijvingen een plotse vlucht nemen aangezien de kampioenschapsrijders, die de Gapersrit niet op hun programma hadden staan, nu hun rekening opnieuw moeten maken. Behalve een extra kans op punten valt er met het verdwijnen van de Sinterklaasnocture van de kalender ook nog een schrapresultaat weg! Bovendien krijgen deelnemers die zelf ook inrichten een “variabel gemiddelde” van hun resultaten voor de rit die ze niet zelf kunnen rijden. Een nieuwigheid in het reglement dit seizoen. Dat maakt dus dat er nog veel verschuivingen kunnen zijn op zaterdagavond 17 november.

Het kampioenschap ligt wijd open. Bij de specialisten van de klasse Sport leiden Leo en Inge Rackham met amper één puntje voorsprong op Nick Vanoverschelde.

In Toerisme scheiden amper 8 punten de top 4 van het klassement met het duo Jelle Cnodder en Jonathan Huysmans, op de voet gevolgd door Steven en Jos Deman. Jan Eysermans en Wim Poulmans kunnen, indien ze zich inschrijven, nog hun kans gaan en ook Guy Achten en Dominiek Seynaeve zijn nog niet uitgeteld.

In Recreatie zijn de beste kaarten voor Erik Druyts en Greta Van Gompel, maar met amper 5 punten voorsprong op vader en zoon Bart en Bram Babeliowsky, die een gunstig schrapresultaat kunnen inbrengen, is de strijd verre van gestreden. Bovendien kunnen ook Patrick De Pau en Julien Hooreweghe onder de juiste omstandigheden nog voor de grootste seizoensbeker gaan!

Het parcours werd uitgetekend rondom het wedstrijdcentrum in Wervik. Na de start, om 18u30, gaat het naar een oud rallytraject in de omgeving van Menen. Op de terugweg van deel 1 wordt er gepauzeerd in het centrum van Geluwe. Deel 2 start om 20u45 en gaat richting Ieper met nog een verrassing als tussenstop. Net als vorig jaar wordt er ook een bijkomende klasse “Initiatie” ingericht om nieuwkomers te onthalen en is er vooraf een korte uiteenzetting over de rittensport.

De ontknoping van het VAS seizoen 2018 zullen we hoogstwaarschijnlijk zien omstreeks 00u30 op 18 november in “ De Kleine Prins” op de Oude Beselarestraat 311 te Wervik.

Contact Rosiers Patrick – 0488/96.51.74 – rallypodium@gmail.com www.rallypodium.be

Hits: 231