Ga op zondag 22 april wandelen in het Rivierenhof tijdens Schijnsafari

DEURNE – In de vijftiende eeuw werd ervoor gekozen om het water van het Schijn af te tappen via de Herentalse Vaart. Zo konden de brouwerijen en inwoners van de stad Antwerpen van proper drinkwater worden voorzien. De laatste zichtbare sporen van de Antwerpse rivier en haar befaamde gracht vind je in het Rivierenhof. Op zondag 22 april (Dag van de aarde en Erfgoeddag) kun je ze tijdens een gratis gegidste wandeling komen (her)ontdekken.
Ga mee op Schijnsafari en volg de loop van deze ooit zo belangrijke blauwe aders van oost naar west doorheen het Rivierenhof. Terwijl je wandelt langs paden en door de ruigte, vertelt de gids je alles over het leven, heden, verleden en toekomst van deze mooie brok natuur. Doe laarzen of stevige schoenen aan.
Wie wil deelnemen, moet zich vooraf online inschrijven via https://www.eventbrite.be > Schijnsafari (vanaf 2 april ). Het Rivierenhof verwacht je op 22 april van 10 tot 13 uur of van 14 tot 17 uur. Aan jou de keuze. Afspraak aan parking Oost, Ruggeveldlaan (tramhalte Parkweg), Deurne. (EM)
*Meer info:Wandelen in Rivierenhof (Deurne)