G-sport Vlaanderen lanceert ‘Supporters voor G-sporters’

MECHELEN – In aanwezigheid van minister Philippe Muyters (N-VA) en het bedrijfsleven lanceerde G-sport Vlaanderen in Planckendael, een nieuwe Vlaamse campagne om het taboe rond en over G-sport te doorbreken. Met ‘Supporters voor G-sporters’ wil G-sport Vlaanderen zoveel mogelijk personen met eender welke handicap duurzaam aan het sporten krijgen en hen sportplezier bezorgen. Wie G-sport een warm hart toedraagt, kan zich op de nieuwe website supportersvoorgsporters.be registreren als fan. Daarnaast kan je op de website ook een gift schenken of je opgeven als vrijwilliger. ‘Supporters voor G-sporters’ is de Vlaamse opvolger van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen.

G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten en bewegen maar vaak met onvoldoende middelen en te weinig aandacht. Daar wil G-sport Vlaanderen met ‘Supporters voor G-sporters’ iets aan doen. Niet alleen gaat ‘Supporters voor G-sporters’ op zoek naar 50 000 personen die G-sport een warm hart toedragen, ze wil mensen ook bewust maken van het belang van aangepaste sportmaterialen voor G-sporters zoals sportrolstoelen, tandemfietsen, tilliften voor in het zwembad,… Muyters: ‘Supporteren voor G-sport is voor mij de logica zelve. Als je ziet met hoeveel doorzettingsvermogen, wilskracht en enthousiasme G-sporters dag in dag uit aan sport doen, kan ik daar alleen maar met enorm veel bewondering naar kijken. En proberen om hen op alle mogelijke manieren te steunen. ‘Supporters voor G-sporters’ wil sensibiliseren en financiële middelen verzamelen voor aangepast sportmateriaal, broodnodig om iedereen de kans te geven om aan sport te doen.’

‘Supporters voor G-sporters’ is er voor eender welke handicap: slechtziend of slechthorend, een verstandelijke of fysieke beperking, autisme en psychische kwetsbaarheid. Het wil G-sport voor eens en voor altijd op de kaart zetten. Als campagne doorbreekt ‘Supporters voor G-sporters’ het taboe rond G-sport, geeft het personen met een handicap alle kansen om te sporten én zet het tegelijk sterk in op sensibilisering. Als campagnegezichten opteert ‘Supporters voor G-sporters’ ervoor om vijf G-sporters af te beelden die dankzij hun supporters hun eigen sportieve grenzen kunnen verleggen.

‘Supporters voor G-sporters’ is een foundation. Samen met het bedrijfsleven neemt ‘Supporters voor G-sporters’ een duidelijk maatschappelijk engagement op en verzamelt het financiële middelen om G-sporters te voorzien van aangepaste sportmaterialen. Het is de Vlaamse opvolger van het G-sportfonds van de provincie Antwerpen. Sinds de oprichting van het fonds in maart 2014 zorgde het G-sportfonds voor een enorme hefboom voor het provinciale G-sportbeleid. Gedeputeerde Bruno Peeters (N-VA): ‘Het G-sportfonds zorgde voor een enorme boost op het vlak van G-sport. Zo steeg het aantal G-sportclubs in onze provincie tot 270, een ongezien succes. Ik ben trots dat we de expertise, het netwerk en de fundamenten van het G-sportfonds nu kunnen overdragen naar ‘Supporters voor G-sporters.’ Als gedelegeerde ben ik meer dan ooit een supporter van G-sport.’ (EM)