Antwerpen viert 10 jaar HOMELESS VOETBAL met foot festival

Park spoor noord in Antwerpen was de voorbije 2 dagen in de ban van het foot festival. Het

Pracht editie van voetbal – Klik op foto voor album 1

Antwerpse homeless team, dat met een knipoog naar de Great Old van de BHC eveneens stamnummer één heeft gekregen, heeft in Park Spoor Noord zijn tienjarig bestaan gevierd met twintig andere teams uit de nationale competitie. Dat waren Royal Antwerp FC, Club Brugge, OHL, KV Oostende, KV Kortrijk, STVV, Racing Genk, KAA Gent, SK Ronse, KV & Racing Mechelen, KSV Roeselare, Lierse, BX Brussels, Bergen, RE Mouscron, Standard de Liège, Jespo Comines-Warneton, Sporting de Charleroi, RFC Doornik, Houdinois en Union Royale Namur. Daarnaast verwelkomden ze ook teams uit Nederland, Portugal en Engeland.
 

Klik op foto voor album 2

Schepen van sport Ludo Van Campenhout opende de wedstrijd, met eerst een doelpunt te maken op penalty, daarna gaf hij de aftrap. Een einde met niets dan winnaars, ploegen uit alle landen verenig U. Een leuze of een noodzaak.

Een editie om trots op te zijn, proficiat aan organisatie en de deelnemende ploegen

 

Over de Belgian Homeless Cup
De Belgian Homeless Cup is een organisatie die voetbal gebruikt om mensen die kampen met dak- of thuisloosheid te begeleiden in hun re-integratie in de samenleving. Daarvoor werkt zij samen met de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) en de Pro League enerzijds, en sociale organisaties anderzijds. Via het voetbal kunnen de spelers stappen zetten in de richting van een betere huisvesting, opleiding en tewerkstelling. Daarnaast ontwikkelen zij hierdoor ook sociale en communicatieve vaardigheden. Bovendien gaan ze er door te voetballen ook fysiek op vooruit, wat hun gezondheid ten goede komt. Momenteel zijn er 21 teams actief in de nationale competitie en 15 teams in de Brusselse hoofdstedelijke competitie. Elk homeless team is een samenwerking tussen een (semi-)professionele voetbalclub en sociale organisaties.

 

Tekst: sidk.be
Foto’s: Marc Demartin