Flanders Diamond Tour Nijlen 2018

Wij kondigen met trots onze 5e wedstrijd aan. Zo werd ook onze vzw uitgenodigd en we waren erbij, in 2018.


Naar jaarlijkse traditie trok www.sportindekijker.be naar Nijlen om er de jaarlijkse dames wielerwedstrijd  “De Spar Flanders Diamond Tour” te volgen. Spar Colruyt group is hoofdsponsor, maar verder wist mede organisatrice Nancy Ruelle meerdere sponsors te vinden om het hele verhaal te financieren.

Stipt om  13.00 uur begon de ploegvoorstelling: 154 rensters stelden zich voor aan het publiek, inclusief de hele Belgische ploeg, maar verder ook veel bekende gezichten en kandidaat winnaars.

Vooraleer het peloton aan de acht plaatselijke ronden begon, stond er eerst nog een korte rit in lijn van 22,5 kilometers op het programma. Het is in die tocht door Nijlen en omstreken dat er vaak wordt geprobeerd om los te rijden. Maar met zo’n compact peloton, dat het tempo constant hoog kon houden, is een aanval opzetten nooit een lang leven beschoren. Dat scenario was ook van tel in de acht plaatselijke ronden, waar het talrijke publiek de rensters aan een bijzonder hoog tempo zag passeren. Na een rit van 22.5 km kwamen de plaatselijke rondes en even wisteren er twee dames te ontsnappen en reden tot 1 minuut uit voor van het peloton. Ook meermaals werd dat peloton in diverse groepen gespitst. Enkele dames moesten opgeven, de warmte zal daar ook enigszins een rol in gespeeld hebben, maar uiteindelijk werd het de traditionele massaspurt met nipte zege, enkel te zien op de fotofinish. De Nederlandse Janine Van der Meer haalde het voor haar Oostenrijkse ploegmaat Kathrin Schweinberger. De Italiaanse Chiara Consonni zorgde ervoor dat het een volledig buitenlands podium werd. Lotto Kopecky was, op de vijfde plaats, de eerste Belgische die over de streep kwam.

 

Verslag – Marc Demartin

Een reactie achterlaten