Fiets mee op de Belgian Cycling Happening

Op zondag 25 juni strijden de profs om de nationale driekleur tijdens het BK wielrennen. Een dag eerder, op zaterdag 24 juni, krijgen de wielertoeristen de kans om Antwerpen en omgeving al fietsend te verkennen over een parcours van 55, 90 of 120 km.

Het laatste weekend van juni wordt Antwerpen de fietshoofdstad van het land. Op zondag 25 juni zijn het de profs die hun koers rijden. Op zaterdag is het aan u om op uw fiets te springen tijdens de Belgian Cycling Championschip Happening.  Er zijn fietstochten van 55, 90 of 120 km.

Wat mag u verwachten?

Een vlak parcours? Uiteraard, maar wel eentje in een verrassend decor! Met start en aankomst aan het nieuwe Havenhuis vertrekt u over een parcours van mooie, brede fietspaden door de haven richting het noorden. Met de koeltorens van de kerncentrale van Doel als mikpunt, fietst u – zelfs voor veel Antwerpenaars – op een stukje onontgonnen terrein. Aan het uiterste punt van de haven in de buurt van Zandvliet, splitsen de routes:

  • Fietst u de 55km? Dan keert u door de haven terug naar het Havenhuis in een wonderlijk landschap van containers, silo’s, kranen en drukke havendokken. Tijdens de week is het hier een komen en gaan van vrachtwagens, maar in het weekend kan je op deze verlaten site in alle rust genieten van een apart decor. Bekijk het volledige parcours.
  • Gaat u voor 90km? Dan rijdt u via de Nederlandse polders richting Huijbergen om nadien langsheen de zandduinen de Kalmthoutse Heide in te rijden. Dwars door Stabroek rijdt u opnieuw de Antwerpse Haven binnen en komt u vanuit de andere richting terug naar het Havenhuis. Bekijk het volledige parcours.
  • Doet u de volledige tocht van 120km? Dan levert u net over de grens met Nederland een gevecht met de wind op de epische Oesterdam tussen de Oosterschelde en het Schelde-Rijnkanaal. Via de polders passeert u het schattige, maritieme dorpje Tholen richting Huijbergen, waar u weer aansluit bij de wielertoeristen van de 90km-tocht. Bekijk het volledige parcours.

Inschrijven 

U kan inschrijven via www.sport.be. De voorinschrijvingen lopen tot en met vrijdag 23 juni. Vroege vogels genieten tot en met 12 juni van een goedkoper tarief. Vanaf 13 juni betaalt u iets meer. Late beslissers kunnen de dag zelf inschrijven ter plaatse. 

Praktisch

Belgian Cycling Championship Happening

  • zaterdag 24 juni
  • start en aankomst aan het Nieuwe Havenhuis – Zaha Hadidplein 2030 Antwerpen
  • praktische info en inschrijven op www.sport.be.