EUROPEAN OPEN kondigt compleet spelersveld aan voor oktober

 

Voormalige winnaars Tsonga en Gasquet zijn aanwezig op groots tornooi.

Een maand voor de start van de derde editie van de European Open kondigt de organisatie vandaag de volledige spelerslijst aan. Titelverdedigers Jo-Wilfried Tsonga (winnaar 2017) en Richard Gasquet (winnaar 2016) vullen de lijst met topspelers aan. Zij zullen samen met onder anderen David Goffin (ATP-11), Gaël Monfils (ATP-42), Kyle Edmund (ATP-16), Feliciano Lopez (ATP-74) en Diego Schwartzman (ATP-14) de Belgische tennisfans trakteren op een staaltje toptennis. En ook de Belg Ruben Bemelmans tekent present voor deze editie, dankzij een wildcard voor de hoofdtabel op het enige ATP-toernooi van België.

Tennisfans kunnen zich van 14 tot 21 oktober naast professioneel tennis eveneens verwachten aan een goed gevuld activiteitenprogramma in de Lotto Arena. Toernooidirecteur Dick Norman kijkt met verwachting uit naar het toernooi: “We zijn erg tevreden dat we dit jaar opnieuw tennis van wereldniveau naar Antwerpen kunnen halen. Deze editie wordt ongetwijfeld de beste ooit.”

Belgische wildcards voor Bemelmans en Berg

Lees verder via e-magazine

L-

Ruben Bemelmans (ATP-109) krijgt van de organisatie de eerste wild card voor de hoofdtabel toegestopt. “Ruben is een Belgische speler met heel wat potentieel, dat heeft hij het afgelopen jaar tijdens verschillende toernooien bewezen. We bieden hem dan ook maar wat graag de mogelijkheid om hier voor eigen publiek te tonen wat hij waard is ”, vertelt toernooidirecteur Dick Norman. Later wordt beslist welke spelers de overige twee wild cards voor de main draw zullen krijgen. En ook de jonge Zizou Bergs krijgt met een wild card voor de kwalificatietabel een kans om te schitteren op eigen bodem.

Voorafgaand aan het toernooi vindt op 12 oktober voor de allereerste keer het prekwalificatietoernooi van de European Open plaats waarvan de winnaar zich plaatst voor de kwalificatietabel. Dit prekwalificatietoernooi wordt gespeeld door de winnaar van de Belgian Circuit Masters, de twee beste Belgische ATP-spelers, die niet geselecteerd zijn voor de hoofdtabel of kwali’s en een andere Belgische speler die nog een wildcard krijgt van de organisatie.

Wie de eerste tegenstander van David Goffin en de andere spelers zullen zijn, komen we te weten tijdens de loting net voor de start van het toernooi. Deze vindt plaats op zaterdagavond en is live via de facebookpagina van de European Open te volgen.

Foto’s werden deels te beschikking gestel door Imagellan  en Marc Demarti

 

 

Lees verder en schrijf nu in op ons gratis e-magazine.. sportindekijker@telenet.be

 

 

Contact

Astrid De Paep
Wavemakers
Mobiel: 0476580274
astrid@wavemakers.eu

Pin It on Pinterest